Bahar dönemi eğitimleri sona erdi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda Görev Verme ve Delegasyon Eğitimi verildi. Bahar döneminin son eğitiminde Görev Verme ve Delegasyon konusu anlatılırken, yetkililer "Sonbahar eğitimlerimiz Eylül ayÄ?

GÜNDEM 9.05.2018 18:44:00 0
Bahar dönemi eğitimleri sona erdi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda dün 10:00-16:00 saatleri arasında Görev Verme ve Delegasyon Eğitimi verildi.

 

EN ÖNEMLİ FAKTÖR

 

Programda katılımcıları bilgilendiren eğitmen Süleyman Işık “İş paylaşımı ve yöneticinin bir işi takım arkadaşına ya da çalışanına aktarması, işlerin daha hızlı ve sorunsuz olarak bitmesini sağlar. İyi bir delegasyon bunun en önemli faktörüdür” dedi. Delegasyonu etkili yapabilmek için önceden konu ile ilgili plan yapmak gerektiğini kaydeden Işık “Şirket içerisinde görev dağılımının eşit ve adaletli yapılması takımları kuvvetlendiriyor” dedi.

 

“KENDİ SORUMLULUKLARINI PAYLAŞMASI DA ÇOK ÖNEMLİ”

 

Yöneticinin ekibindeki kişiler arasında doğru ve adaletli iş bölümünü sağlamasının yanı sıra kendi sorumluluklarını paylaşmasının da çok önemli olduğunu kaydeden Işık “Böylece ekibindeki diğer çalışanlara da aidiyet hissini yaşatmış olur. Türkiye’de yöneticilerin zamanlarının yüzde 60’ını yanlış düzeltmeye, yüzde 35’ni ise işlerini yürütmeye sağlamakla geçirdiğini görülmektedir. Geriye kalan sadece yüzde 5’lik zamanın değer katan faaliyetlere ayırdıkları görülmektedir” dedi.

 

“EN GÜÇLÜ ARAÇLARDAN BİRİ DELEGASYONDUR”

 

Bir yöneticinin elindeki en güçlü araçlardan birisinin delegasyon olduğunu kaydeden Işık “Yönetim becerileri gelişmiş, lider yönetici olma yolunda ilerleyen kişilerin bu aracı çok daha etkin ve doğru bir şekilde kullanmaktadır. Temel değerlerinin içine adil olmayı koyan yöneticilerin iş yerinde kimin daha çok çalıştığıyla ilgili serzenişler ve sorunlarla daha az karşılaşılır. Yapılacak iş ortadadır, bunu yapacak kişilerin sayısı, yetenekleri, isteklilik seviyeleri bilinir. Bu durumda bu işleri doğru kişiye doğru şekilde doğru zamanda  ve denge gözetilerek dağıtmak gerekir” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ