Uyuşturucunun kökünü kazımak zorundayız

Karaağaç Kazım Karabekir Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan onların istek ve şikayetlerini dinledi. Vatandaşların isteklerini ve şikayetlerini tek tek not alan Ceylan, uyuşturu

GÜNDEM 8.05.2018 19:10:00 0
Uyuşturucunun kökünü kazımak zorundayız

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan her 15 günde bir farklı bir ilçede düzenlediği Halkla Buluşma Toplantısı kapsamında Karaağaç Kazım Karabekir Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

 

 

VATANDAŞLARI DİNLEDİ

 

 

Dün saat 14.00’da bir kahvehanede düzenlenen toplantıya Vali Ceylan’ın yanı sıra Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanvekili Kemal Kenar, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, Karaağaç Jandarma Komutanı Fevzi Bayram, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Kapaklı Müftüsü İsa Çetin, Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Çetin Özhan, bazı belediye meclis üyeleri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 15 günde bir çeşitli mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldiklerini ifade eden Vali Ceylan, vatandaşların istek, talep ve şikayetlerini dinledi.

 

 

“İHALEYE ÇIKACAĞIZ”

 

 

Vatandaşların mahallenin giriş çıkışında kamera talebinde bulunması üzerine Ceylan “İç İşleri Bakanlığımız ödenek gönderdi. Karaağaç Mahallesi’nde kamera sistemini faaliyete geçireceğiz. Mahallenin giriş çıkışları ve belli noktalarına kamera koyacağız. Projeyi hazırladık ve ihaleye çıkartacağız” dedi. Vatandaşların, hafriyat kamyonlarının şehir içinde güvenliği tehlikeye düşürdüğünü dile getirmesi üzerine Ceylan “Bununla ilgili UKOME’den karar çıkmış. Hafriyat kamyonları şehir içine giremeyecek. Bununla ilgili jandarmaya talimat verdim” dedi. Vatandaşların, mahalleye yakın bir fabrikanın sabah saatlerinde zehir saldığını ve bununla ilgili herhangi bir önlem alınmadığını söylemesi üzerine Ceylan, “En kısa sürede Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerini ölçüm almak için yönlendireceğiz” dedi.

 

 

“PROJE BİTMEK ÜZERE”

 

 

Vatandaşların Karaağaç’a kamu binalarının gelmesini istemesi ve Kapaklı Devlet Hastanesi’ndeki doktor eksiğini dile getirmesi üzerine Ceylan “Kapaklı halkının en önemli sorunu hastanedir. Bununla ilgili Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ile protokol imzaladık” dedi. Kapaklı Kazak Gölü’ne giderken 70 dönümlük arsa tahsisini yaptıklarını ve bunun projesini hazırladıklarını söyleyen Ceylan, 100 yataklı Devlet Hastanesi projesini bitirmek üzere olduklarını söyledi. Ceylan,Karaağaç Mahallesi’nin bir lise ihtiyacının olduğunu da ifade ederek, “Mahalleye bir Anadolu Lisesinin açılması kararını verdik. Önümüzdeki yıl Anadolu Lisesini mahalleye kazandıracağız” dedi.

 

 

“KAPAKLI GENÇ BİR İLÇE”

 

 

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer de vatandaşların huzuru için çalıştıklarını ifade ederek “Eskiden bu mahallemiz Karaağaç mahallesiydi, şimdi ise Kazım Karabekir oldu. Kapaklı gerçekten genç bir ilçe. Vatandaşlarımızın sağlık ve eğitim konusundaki sıkıntılarını sizlere iletiyoruz. Bu sorunlarımız sizlerin destekleriyle çözülecektir” dedi. Vali Ceylan da yeni oluşan ilçenin sıkıntılarının olduğunu belirterek, Kapaklı’ya hizmetlerin hızlı bir şekilde gelmesi gerektiğini söyledi. Kapaklı’nın resmi nüfusunun 112 bin olduğunu belirten Ceylan vatandaşların sağlık, eğitim ve diğer hizmetler konusunda taleplerinin olduğunu, yerel yönetimlerle birlikte bu işi yürütmeye gayret edeceklerini söyledi.

 

 

“AMACIMIZ EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET SUNABİLMEK”

 

 

Vali Ceylan, uyuşturucu kullanımı ile ilgili gerekli tedbirlerin alınmasıyla ilgili talepleri de dinleyerek “Kamuya düşen konuları bizzat takip edeceğim. Yerel konuda resmi yazışmalar yapacağız ve bunların da takipçisi olacağız” dedi. Kendileri için önemli olanın, hizmetin kalitesini artırmak olduğunu kaydeden Ceylan “Hızlı bir büyümenin vermiş olduğu sancılar ve sıkıntılar var. Amacımız insanımıza en iyi şekilde hizmet sunabilmektir. Bunun gayreti içindeyiz ve bunu da başaracağız” dedi. Uyuşturucu konusuna da değinen Ceylan, “Bizler bu konuyla ilgili de ciddi mücadele yapıyoruz. Güvenlik güçlerimizle, sağlık ekiplerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte muhtarlarımızı uyarıyoruz” dedi. Uyuşturucu ile mücadele konusunda belli bir mesafe kat ettiklerini söyleyen Ceylan, "Uyuşturucunun kökünü kazımak zorundayız. Gelecek nesillerimizi korumamız için onları bağımlılık ve uyuşturucudan kötü alışkanlardan korumamız gerekiyor. Sağlıklı nesiller yetiştiremedikten sonra başarılı olamayız. Bu konu hassas ve önemlidir. Burada ciddi bir çalışma sizlerin desteği olmadan yapamayız. Siz bize destek olacaksınız. Emniyet güçlerine destek olursak gençlerimizi koruruz” dedi.

 

 

“24 SAAT İZLENECEK”

 

 

Vali Mehmet Ceylan, Kapaklı’da Kent Güvenlik Yönetim Sistemi’ni (KGYS) de hayata geçireceklerini ifade ederek “Emniyet Genel Müdürlüğünden ödeneğimizi tahsis ettik. Çalışmaları da bitirdik. Haziran ayı itibariyle Kapaklı merkezde kameralar faaliyete geçecek” dedi. İlçe merkezinin giriş ve çıkışlarının 24 saat izleneceğini söyleyen Ceylan, vatandaşların herhangi bir sıkıntı gördüklerinde 155 ve 156’yı aramalarını istedi. Toplantının sonunda Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Çetin Özhan tarafından Vali Ceylan’a Karaağaçspor forması hediye edildi. Vali Ceylan, beraberindekilerle birlikte Karaağaç’ta 1900’lı yıllarda Sultan Abdülhamit Han döneminde restore edilen, 1995 yılında çıkan yangın sonunda kullanılmaz hale gelen ve kaderine terk edilen tarihi camiyi ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Caminin bulunduğu alanın 218 tane hissedarının olduğunu belirten yetkililer “Camiye restorasyon yapmak için kurumlara yazılar yazıldı ancak herhangi bir cevap gelmedi” derken, Vali Ceylan ise “Bu konuyla bizzat ilgileneceğim” dedi.

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ