Kiraz Bahçeleri'nin ikinci etabı da tamamlandı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kiraz Bahçeleri Projesi'nin ikinci etabı da tamamlanarak fidan dikimleri yapıldı. Yetkililer "Naip Mahallesi'nde bulunan iki kiraz bahçesi çiftçiler i

GÜNDEM 8.05.2018 16:31:00 0
Kiraz Bahçeleri

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Tarımda çeşitliliği arttırmak, çiftçileri yeni ve kârlılık oranı yüksek tarım ürünleri ile tanıştırmak ve unutulmaya yüz tutmuş kiraz yetiştiriciliğini yeniden canlandırmak amacıyla başlatılan Kiraz Bahçeleri Projesi kapsamında hazırlıkların tamamlanmasının ardından Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü tarafından üretilen aşılı kiraz fidanları araziye dikildi.

 

“ÖRNEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

 

Naip Mahallesi’nde iki etap halinde gerçekleştirilen proje kapsamında, birinci etapta 115 adet 0900 Ziraat, 115 adet Regina, 10 adet Starks Gold çeşidi kiraz fidanları dikilirken, ikinci bahçeye ise 40 adet Early Burlat, 40 adet Regina, 40 adet Stargiant, 40 adet North Wonder, 35 adet 0900 Ziraat ve 5 adet Starks Gold cinsi kiraz fidanı dikimi yapıldı. Trakya Kalkınma Ajansı tarafından üç kez desteklenen Serada Çiçekçilik Projesi ile birlikte önemli bir tarımsal kalkınma modeli olan Kiraz Bahçesi projesini de hayata geçirdiklerini ifade eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat “Bölgemiz bereketli topraklara ve tarım için bulunmaz bir iklime sahip. Akla gelecek birçok tarım ürününün yetiştirilmesi mümkün. Ancak yıllar içinde bölgede tarım belli başlı ürünlerle kısıtlı kalmış. Bu da zamanla çiftçilerimizi tarımdan uzaklaştırarak farklı iş kollarına yöneltmiş. Biz belediye olarak modern yöntemlerle alternatif tarım ürünlerinin bölgemizde yetiştirilmesi için önayak olmaya çalışıyoruz” dedi.

 

“DIŞARIDAN GELİYOR”

 

Adına festival düzenlenen kirazın Tekirdağ’a dışarıdan geldiğini söyleyen Eşkinat “Kiraz için böylesine özel bir iklime sahip olma şansını değerlendiremiyoruz. Bu proje ile bölgemizde kirazcılığı yeniden canlandırmak, yerli kirazımızı geliştirmek ve gelecek nesillere taşımak niyetindeyiz. Naip’te örnek bir uygulamayı hayata geçiriyoruz. Kiraz yetiştirmek isteyen vatandaşlarımıza teknik anlamda ve eğitim desteği sağlayarak kirazcılığın yeniden yaygınlaşmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Kiraz Bahçesi projemizi Tekirdağ Bağcılık Enstitüsü ile işbirliği içinde gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ