Öğrenciler Tekirdağ'da buluştu

Tekirdağ'da Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından düzenlenen "11. Uluslararası Öğrenci Buluşması"nda Bulgaristan, Irak, Filistin, Yunanistan, Filipinler, Suriye, Somali gibi 15 farklı

GÜNDEM 7.05.2018 17:14:00 0
Öğrenciler Tekirdağ

Süleymanpaşa Bedesten Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe katılım yoğun oldu. Ülkeler arasında kardeşlik köprüleri kurulması amacıyla gerçekleştirilen etkinliğin bu yılki temasının "Onlarca Renk, Yüzlerce Kültür Dünya 5'ten Büyüktür" olarak belirlendiği ifade edildi. Dünyanın dört bir yanından öğrenim görmek için Türkiye'ye gelen öğrenciler, etkinlikte hem kendi kültürlerini tanıtma hem de başka kültürleri tanıma fırsatı buldu.

 

115 BİN ÖĞRENCİ ÜLKEMİZDE EĞİTİM ALIYOR

 

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, etkinlikte yaptığı konuşmada dünyanın farklı bölgelerinden, farklı renklerden, farklı milletlerden öğrencileri Tekirdağ'da misafir etmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek “Öğrenciler Türkiye'de yabancılık çekmeden kendi ülkelerindeki gibi yaşamlarını rahatlıkla sürdürüyor. 203 ülkeden 115 binden fazla öğrenci ülkemizde eğitim alıyor. Bu öğrencilerin ülkelerinde daha başarılı, daha etkili olabilmeleri için eğitimlerine katkı sağlıyoruz. İlimizde hem üniversitemiz hem de Tekirdağ halkı öğrencileri en iyi şekilde misafir ediyor. İnşallah bu arkadaşlar daha sonra ülkelerine dönünce birer gönül elçisi olacaktır” dedi. Buluşmada öğrenciler, açtıkları stantlarda ülkelerine özgü ürün, motif ve oyunları sergiledi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU