Anadolu Lisesi öğrencilerinden müzik dinletisi

Çerkezköy Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından 'Her renkten şarkılarla bir bahar akşamı müzik dinletisi' düzenlendi.

GÜNDEM 6.05.2018 19:10:00 0
Anadolu Lisesi öğrencilerinden müzik dinletisi

HER RENKTEN ŞARKILARLA BİR BAHAR AKŞAMI
 

Önceki akşam Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen ve Müzik Öğretmeni Sevdal Özmen ile Türk  Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Nurdan Verel’in öğreticiliğinde  öğrenciler tarafından oluşan okul müzik korosu tarafından sunulan müzik dinletisine Okul Müdürü Veysel Doğruyol, öğretmenler, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak ve öğrencilerin yanı sıra veliler de yoğun ilgi gösterdi.


PERFORMANSLARI İLE BEĞENİ TOPLADILAR
 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Müzik Öğretmeni Sevdal Özmen kısa bir konuşma yaptı. 60 kişilik öğrenci müzik korosu tarafından düzenlenen müzik dinletisi piyano öğrencilerinden Zeynep Sude Çorbacı’nın piyano konçertosu ile başladı. Selvi Sezin’in ‘Ayrılık aramızda zaman değil yol değil’ isimli eserini solo olarak seslenrirmesinin ardından Haydar Egülen, Nazlıcan Usmak, Kaan Çetintaş, Muhammet Can Torun, Mete Mürakkepçi de solo performansları ile beğeni topladılar.


AYAKTA ALKIŞLANDILAR
 

Sonra Piyano öğrencilerinden Leyla Karaşın’ın ‘Menuet’ şarkısını çalmasının ardından Buse Demirhan da solo olarak Cemal Süreyya’nın ‘Şimdi sen kalkıp gidiyorsun git’ isimli eserini seslendirdi. Utku Erünsal’ın Atilla İlhan’ın ‘Ayrılık da Sevdaya dahildir’ eserini seslendirmesinin ardından Ali Eren de ‘Pembe mezarlık’ şarkısını seslendirdi. Almanca Öğretmeni Kadir Arman’ın Mihriban şarkısını seslendirmesi ile devam eden müzik dinletisinde sevilen solo şarkılar koro halinde hep bir ağızdan seslendirildi.  Öğrenciler ve öğretmenler performansları ile ayakta alkışlandı. Konserin ardından Okul Müdürü Veysel Doğruyol okulun müzik grubu öğretmenlerine çiçek verdi.


Haber / Ayşenur AYDIN