Kelebekler'den yıl sonu gösterisi

Çerkezköy de 4 yıldır faaliyet gösteren Özel Safa Kelebek Anaokulu'nun öğrencileri yıl sonu gösterisinde hünerlerini sergiledi. Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen yıl sonu etkinliğine katıla

GÜNDEM 6.05.2018 18:06:00 0
Kelebekler

Çerkezköy de 4 yıldır faaliyet gösteren Özel Safa Kelebek Anaokulu’nun öğrencileri yıl sonu gösterisinde hünerlerini sergiledi.


KATILIM YOĞUN OLDU
 

Safa Kelebek Anaokulu öğrencileri tarafından önceki gün saat 18.00'da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Salonu'nda düzenlenen yılsonu gösterisine, Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Safa Vakfı Çerkezköy Şube Müdürü Ramazan Tahir Eke, Çerkezköy Özel Safa Kelebek Anaokulu Kurucu Müdürü Faruk Aydın ile birlikte birçok öğretmen ve veli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Safa Vakfı Şube Müdürü Ramazan Tahir Eke'nin açılış konuşması ile devam etti.


AMACIMIZ 2 ALANDA HAREKET ETMEK
 

Türkiye genelinde Safa Anaokulu olarak 33 kreş ve 3 kolejin olduğunu dile getiren Safa Vakfı Şube Müdürü Ramazan Tahir Eke, "Çerkezköy Safa Vakfı temsilciliği ve Verenel Derneği olarak amacımız iki alanda hareket etmek. Birincisi, eğitim. Çocuklarımızın güzel bir şekilde bu vatana ve millete hayırlı evlatlar olarak yetişmesini sağlamak. İkincisi ise ihtiyaç sahiplerine yardımlarınızı Verenel Derneği'ne ulaştırmak. Bu anlamda ulvi bir görevi yüceltmeye çalışıyoruz. Bu görevi icra ederken de hiçbir şahsi menfaat, şahsi bir beklenti içerisinde değiliz” dedi.


“ÖĞRENCİLERİ 7’SİNE HAZIRLAMAK İSTİYORUZ”
 

Safa Kelebek Anaokulları’nın ticari amaç gütmeyen kurumlar olduğunu kaydeden Eke “5 yıl içerisinde Çerkezköy'de 4, Kapaklı'da 3, Karaağaç'ta 1, Kızılpınar’da 1, Veliköy'de 1 tane olmak üzere 7-8 tane Anaokulu açmak hedefimiz var. Biz mevcut anaokullarımızla, bu öğrencilerimizin sadece yüzde 3'üne hitap edebiliyoruz. Yüzde 97'sine hitap edemiyoruz. Dolayısıyla daha çok anaokulu açmak durumundayız. Bir laf vardır 7'sinde neyse 70'inde odur diye. Biz çocuklarımızı 7'sine düzgün hazırlamak zorundayız. Biz görev olarak, Sefa Vakfı olarak bunu üzerime aldık. Biz çocuklarımızı 7'sine düzgün bir şekilde, yalan söylemeyen, vatanını seven, namazını kılmasını öğrenen orucunu tutmasını öğrenen, farzları, yasakları öğrenen çocuklar olarak bu başlangıcı 7'sinde verirsek 70'ine kadar da öyle gider" dedi.


"ANCAK SİZLERİN YARDIMIYLA BÜYÜYÜP GELİŞEBİLİRİZ"
 

Amaçları yönünde hareket etmeleri için daha fazla okul açmaları gerektiğini dile getiren Eke,"Okullarımızı çoğaltmamız lazım. Ancak, 2 sene oldu 15 Temmuz darbe girişimiyle bu Fetö’nün hain darbe girişimi ile halkımızın bizim gibi vakıf ve cemaatlere karşı bakışı bir anlamda değişti. Yapılan yardımlar birden kendisini dibe vurdu. Bir gün, böyle yardım edilerek büyüyen bir kuruluşun bu ülkeyi yıkmak üzere ortaya çıkması, 15 Temmuz gecesi halkımızı bizim gibi vakıflara da şüphe ile bakamaya yönlendirdi. Siz iyiyi kötüyü çok iyi ayırt edersiniz. Bizim Safa Vakfımız ve Safa Vakfımız gibi Türkiye'de hak yolunda hak davasında hareket eden birçok vakfın ancak sizlerin yardımlarıyla büyüme ve gelişme şansı var. Sizin ferasetinize ihtiyacımız var” dedi. Vakıf olarak ihtiyaç sahibi ailelere erzak da dağıttıklarını belirten Eke “Her yıl Afrika'nın bir çok ülkesinde Safa Vakfı olarak kurban kesiyoruz. İslam aleminin yaşadığı Müslümanların yaşadığı ülkelerde kurban kesiyoruz” dedi.


BÜYÜK İLGİ İLE İZLENDİLER
 

Konuşmanın ardından Safa Kelebek Anaokulu öğrencileri gösterilerini sahneledi. Minik öğrenciler tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından Sevgi Çiçekleri grubunun hazırladığı gösteri sunuldu. 15 Temmuz gösterisi, Bir Gül Aldım Elime, 40 Hadis'in okunması ve Kudüs Piyesi ile devam eden programda minik öğrenciler, beğeni topladı.


“ÇOCUKLARIMIZIN BU DEĞERLERİ YAŞATMASI ÇOK GÜZEL BİR DUYGU”
 

Programda konuşan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, “Değerlerimizin yitirildiği bir ortamda gelecek nesil adına çocuklarımızın bu değerleri yaşatması çok güzel bir olay. İnsan ölür amel defteri kapanır ama hayır duası eden bir evladın bulunması, filizlenmesi bin tane dikenin sulanması bir gülün var olması ölümsüzlük işte budur. Yüzümüzü güldüren evlatlarımız olsun, saçımızı ağartan değil, arkamızdan hayır duasında bulunan evlatlarımızın olmasıdır ölümsüzlük. Ölümsüzleşmek budur çünkü. Bir gönül kuruluşu olan Safa Vakfı'nın Safa Kelebek Anaokulu'nun yıl sonu programındayız. Bu programda emeği geçen, çocuklarımızın yetiştirilmesinde emeği geçen başta öğretmenlerimiz, okul yönetimi anne ve babalar olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Gelecekte de çocuklarımızın aynı değerler ile eğitimlerine devam etmesini diliyorum” dedi.


PLAKET TAKDİM ETTİ
 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün konuşmasının ardından AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yıldız, Safa Vakfı Şube Müdürü Ramazan Tahir Eke, Çerkezköy Özel Safa Kelebek Anaokulu Kurucu Müdürü Faruk Aydın, Ali Eke ve Ömer Ünlü' ye katkılarından dolayı plaket takdim edildi. Minik öğrenciler için düzenlenen mezuniyet töreni ile program sona erdi.


Haber / Özge MERİÇ