3. Lisansüstü Öğrenci Kongresi Tekirdağ'da başladı

 Namık Kemal Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi'nin katılımlarıyla kurulan Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) tarafından düzenlenen 3. LisansÃ

GÜNDEM 4.05.2018 12:02:00 0
3. Lisansüstü Öğrenci Kongresi Tekirdağ

Lisansüstü öğrencilerini bir araya getirebilmek amacıyla düzenlenen Lisansüstü Öğrenci Kongresi’nde TÜB üyesi üniversitelerde eğitim almış veya almakta olan lisansüstü öğrencilere ait 150 civarında  sözlü veya poster bildiri paylaşıldı. Kongrenin açılış töreninde TÜB Alt Kurul Dönem Başkanı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Süha Özden, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, akademisyenler ile lisansüstü öğrenciler katıldı.


ORTAK PROJELER YÜRÜTÜLÜYOR
 

Kongrenin açılışında konuşan Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, “Akademisyenliğin başlangıcı olan, yüksek lisans ve doktora çalışmalarının değerlendirileceği bu kongreler bizler için bir mihenk taşı. Buradan çıkacak bildirilerin çok daha faydalı evrelere gideceğine inanıyorum. Bu vesileyle kongrenin başarılı geçmesini diliyorum” derken, TÜB Alt Kurul Dönem Başkanı Çanakkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden ise “TÜB, dört üniversitenin bir arada olduğu belki de Türkiye’ye örnek olabilecek en önemli üniversite birliklerinden biri. Kurulduğundan bu yana kongre, panel, konferans gibi pek çok etkinlik düzenlendi. Ortak projeler yürütülüyor” dedi.


“TEZLER ORTAYA KOYUYORUZ”
 

Tarafsız gözlem ve sistematik deney yoluyla bilgiye ulaşmanın önemine değinen Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal da “Farabi’nin dediği gibi doğrudan başlayarak yanlışa uğrama uğraşında hepimiz yılmaz biçimde mücadele ediyoruz.  Hipotezler, tezler ortaya koyuyoruz. Bu tezlerimiz sınıyoruz. Bu bilgi ve bulguların kongreler aracılığıyla yayılmasını sağlamak” dedi. Açılış konuşmalarının ardından Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan müzik dinletisi sunuldu.


Haber / Menşure KARDEŞ