"Tohum bizim genetiğimiz"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Yerel Tohum Takas Şenliği'nde farklı ilçelerden gelen üreticiler, yerel ürünlerin yaygınlaştırılması ve çoğalması amacıyla ell

GÜNDEM 3.05.2018 16:45:00 0
"Tohum bizim genetiğimiz"

“NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU KAVRADIK”
 

Etkinlikte konuşan Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Can, "Gıdanın günümüzde dünyada ülkelerin bağımsızlığı ile özdeş hale geldiğini, yaşanan ekonomik krizlerde ve savaşlarda, özellikle bölgemizde yaşanan ciddi sıkıntılardan net olarak anlamış bulunuyoruz. Ülkemizde gıda güvenilirliği konusunda önemli ölçüde duyarlılık oluştuktan sonra, gıda egemenliği ve bağımsızlığı konuları ön plana çıkmıştır. Özellikle yerel kaynaklarımızın korunmasının önümüzdeki yıllarda, ülkemizin yetiştireceği sağlıklı nesillerin beslenmesi üzerinde ne kadar önemli olduğunu artık kavramış bulunuyoruz. Bu anlamda ülkemizde yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan kaynaklarımızın korunması, duyarlılığın geliştirilmesi amacıyla insiyatif almış olan belediye başkanlıklarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız hep birlikte ülkemizin değişik yerlerinde farkındalık yaratmak için çalışmaktadırlar” dedi.


“TOHUM BİZİM GENETİĞİMİZ”
 

Tekirdağ Kent Konseyi Başkanı Mehmet Ali Işıkgör de “Düzenlenen bu etkinliğin amacı; yerel tohumlara olan ilgi ve alakayı geliştirmektir. Düzenlenen bu etkinliğin verimli olacağına inanıyorum” derken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan ise “Tohum bizim genetiğimiz. Tohumun gerçek sahipleri olan köylülerin geçimini sağlayacak ekonomik politikalar uygulanarak tohumların saklanması, elden ele aktarılması için var gücümüzle çalışmak zorundayız” dedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Gıda konusu her şeyden önemli. Çünkü çocuklarımızın doğal ürünlerle yetişmesi gerekiyor. Her yıl daha büyük organizasyonlarla gerçekleştireceğimiz Tohum Takas Şenliği'nin ülkemiz tarımına katkı sağlayacağı inancındayım. Bugün çoğumuzun görmediği ve unuttuğu o tohumları göreceksiniz. İnanıyorum ki dışa bağımlı kalmadan kendi tohumlarımızı yetiştireceğiz. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarla Tekirdağ tarımına oldukça iyi bir yatırım yaptık. Yatırım yapmaya da devam edeceğiz” dedi. Düzenlenen etkinliğe Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Dr. İpek Elif Atayman, Süleymanpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, daire başkanları, siyasi parti temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Haber / Menşure KARDEŞ