Mecliste 'termik' gerginliği

Kapaklı Belediye Meclisi, Mayıs ayı toplantısını Pınarça'da yaptı. Toplantıda termik santral konusu ortamın gerilmesine neden oldu. AK Partili Meclis Üyesi Metin Kanat'ın "AK Parti grubu olarak te

GÜNDEM 2.05.2018 16:24:00 0
Mecliste

Kapaklı Belediye Meclisi, Mayıs ayı toplantısını Pınarça’da yaptı. Saat 14:00’da yapılan toplantı öncesi konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, siyasetin renkli simalarından olan yerel ve büyükşehirde Kapaklı’ya hizmetleri olan meclis üyesi Akın Yılmaz’ın 24 Haziran genel seçimlerinde AK Parti’den milletvekili aday adaylığını açıklayarak belediyeye istifa dilekçesi verdiğini ifade etti. Mandalı “Akın kardeşimizin yolu açık olsun” dedi.

 

 

“HİZMETLERİN ALTINA HEP BİRLİKTE İMZA ATTIK”

 

 

Toplantıya katılan AK Parti Tekirdağ Milletvekili aday adayı Akın Yılmaz da yaklaşık 30 yıldır Kapaklı’da yaşadığını anımsatarak “Bölgemizde ticaret ve siyasi anlamda hizmetkar olan ve 2014 yerel seçimlerinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinde gerekse Kapaklı ilçesinde hizmet adı altında yola çıktığımız bu mecliste Başkan İrfan Mandalı’nın başkanlığında meclis üyeliği görevimizi dört yıldır sürdürdük. Tekirdağ ve Kapaklı’da ayrım gözetmeksizin muhalefet olsak da Kapaklı’nın menfaatleri için Başkanımızın verdiği tüm önerge ve çalışmalarda Kapaklı’ya yapılacak hizmetlerin altına hep birlikte imza attık” dedi.

 

 

“DAHA İYİ TEMSİL EDİLMESİ İÇİN BU GÖREVE TALİBİM”

 

 

Bu birliktelik çerçevesinde birlikte 4 yılı aşkın süredir görev yaptığı meclis üyelerine teşekkür eden Yılmaz “ Amacımız Akın Yılmaz’ın milletvekili olması değil, amacımız yeni ilçe olan Kapaklımızın genel ve yerelde hizmet alması noktasında milletvekilleriyle birlikte temsil edilmesidir. Kapaklımızda bir milletvekili sırası alabilecek ve seçilebilecek yerden ilçeyi layıkıyla Ankara’da temsil etmek ve bu kutlu görevi orada yürütmek istiyoruz” dedi. Yılmaz, Kapaklı’nın Ankara’da daha güçlü temsil edilmesi için bu göreve talip olduğunu ifade etti.

 

 

“AK PARTİLİLER DE PINARÇA’YA YAPILMASINI İSTEMİYOR”

 

 

Yılmaz’ın ardından Çerkezköy-Kapaklı sınırları arasına yapılması planlanan kömürlü termik santral konusuna değinen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Büyükşehir’de aldığımız bir karar var. Ak Partili meclis üyesi arkadaşlarımızda Pınarça’ya yapılmasını istemiyor. Çünkü alacağımız bu karar Pınarçalı, Çerkezköy’lü, Kapaklılıların lehine olacak” dedi.

 

 

“YENİLENEBİLİR ENERJİDEN YANAYIZ”

 

 

Enerjiye karşı olmadıklarını söyleyen mandalı, “Buraya termik santral yapılması gerekiyorsa, coğrafi anlamda Yalıköy ve Kıyıköy sınırları içerisinde Karadeniz bölgesine yakın bir yere yapılması gerekiyor. Mesela rüzgar gülünden, güneş enerjisi, jeotermal santraller tercih edilebilir. Termik santral geldiği zaman bu bölge olarak göç vereceğiz. Sanayinin olduğu yerde enerji ve üretim gerekiyor” dedi. Mandalı, yenilenebilir enerjiden yana olduklarını belirtti.

 

 

2017 HESAPLARI KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

 

Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Mazeret bildiren Bahtiyar Büyükbüce, Ufuk Bayraktar ve Bakser Öztürk’ün katılmadığı toplantıda 2017 mali yılı gelir ve gider kesin hesapları Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, Vize ilçesine bağlı Hasboğa, Develi ve Çavuşköy köylerinin beş adet bank ve bir adet kamelya ihtiyacının belediye tarafından giderilmesi konusu da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

 

 

Kapaklı Atatürk Mahallesi 231 ada 2 parsele ait 1/1000 ölçekli Revizyon İmar Plan değişikliği konusunun İmar Komisyonu’na havale edildiği toplantıda Kent Estetik Komisyonu çalışma usul ve esaslarına ilişkin yönetmelik maddesi de İmar Komisyonu’na havale edildi. İsmetpaşa Mahallesi 363 ada 6 parselde bulunan 702,47 metrekarelik hissenin maliye hazinesine bedelsiz devri Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, gündeme sonrada ilave edilen sporcuların ödüllendirilmesi ve Süloğlu Belediyesi’nin kamelya ve masa ihtiyacının karşılanması maddeleri de Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Komisyonlara havale edilen gündem maddeleri ise Cuma günü saat 16.00’da yapılacak olan 2.oturumda görüşülecek.

 

 

MAHALLENİN SIKINTILARINI ANLATTI

 

 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan Pınarça Mahalle Muhtarı Özcan Bozkaya mahallenin sıkıntılarını anlatarak “Yollarımızda çok sıkıntılar var. Mahallemize doğalgaz gelecek. Kazı çalışmalarının tamamlanmasının ardından yollarımızın yapılacağı söylendi. Mahallemize çok amaçlı spor salona ve düğün salonu belediyemiz yapıyor” dedi.

 

 

“18. MADDEYE GÖRE UYGULAMA YAPILMAMIŞ”

 

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da Fen İşleri Müdürlüğü ile irtibata geçip greyder ile yollardaki sıkıntıları gidereceklerini ifade etti. Çok fazla değer verdikleri Pınarça Mahallesi’ne gerekli hizmetleri yapacaklarını ifade eden Mandalı “Geçtiğimiz günlerde Samsunlular mahallesinde vatandaşlarımızın tepkisi olmuş, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile birlikte mahalleye geldik. 3194 sayılı imar mevzuatının 18.maddesine göre bu bölgede uygulama yapılmamış. Uygulamaya start verdik. Pınarçanın yarısı 18 uygulaması görürken, yarısı ise görmedik. Geçmiş yıllarda vatandaşlarımız hisseli olan tapuları almamış olsalardı bu sorun olmayacaktı. Ama imkanları olmadığından dolayı hisseli tapu almışlar. Ev ve yer bazında birbirlerine hisseli olduklarını görüyoruz” dedi.

 

 

“DOĞALGAZ HATTI ÇALIŞMASI BAŞLADI”

 

 

Mandalı, Pınarça Mahallesi’ne doğalgaz geleceğini de ifade ederek “Geçtiğimiz günlerde Trakya Doğalgaz firması ile görüştük. Mahallede doğalgaz hattı çalışmaları başladı. İnşallah 2018 yılı sonu yada 2019 yılının ortalarında mahalleye doğalgaz bağlanmış olacak. Pınarça mahallesinin kanalizasyon sorunu da var. TESKİ tarafından Kavakdere projesi çerçevesinde kanalizasyon ve kollektör hattı çalışması merkeze doğru geliyor. Geldikten sonra da diğer bağlantı hatları da gerçekleştirilecek” dedi. Mandalı, kanalizasyon ile ilgili Pınarça Mahallesi’nin sorununun ve alt yapı çalışmalarının 2018 yılı sonunda kökünden biteceğini ifade etti.

 

 

“ENERJİYE DE İHTİYACIMIZ VAR”

 

 

Toplantının sonunda AK Parti grubu adına söz alan meclis üyesi Metin Kanat Kapaklı ve Çerkezköy sınırlarında yapılması planlanan termik santral konusuna değinerek “AK Parti grubu olarak termik santralin yerleşim yerinin yakınına yapılmasına karşıyız. Enerjiye ülke olarak gerçekten ihtiyacımız var. Enerjimizi Bulgaristan’dan alıyoruz. Bulgaristan vanayı kapattığı zaman lambalarımız yanmayacak” diye konuştu.

 

 

TERMİK SANTRAL GERGİNLİĞİ

 

 

Kanat’ın sözlerine tepki gösteren Pınarça Mahallesi sakinleri de “Siz ne konuşuyorsunuz. Artık ÇED raporu bile hazırlandı. Gelmişsiniz burada termik santralin yerleşim yerinin yakınına yapılmasına karşı olduğunuzu söylüyorsunuz” dedi. Toplantıda sert tartışmalar yaşanırken, vatandaşların tepkisi üzerine konuşan Metin Kanat “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasındaki bilgilendirme toplantısını provoke ettiniz. Termik santralle ilgili bilgilenmek istemediniz. Biz yerleşim yerinin yakınına yapılmaması konusunda sizin yanınızdayız” dedi. Vatandaşların tepkisi üzerine Metin Kanat ve bazı AK Partililer toplantıdan ayrıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU