Edirne Kakava Şenlikleri'ne hazırlanıyor

Edirne'de 5-6 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri'nde otel ve pansiyonlarda boş yer kalmadı. Edirne İl Kültür Müdürü Ahmet Hacıoğlu, "Otel ve pansiyonlardaki to

GÜNDEM 2.05.2018 15:55:00 0
Edirne Kakava Şenlikleri

60 BİN KİŞİNİN KATILMASI BEKLENİYOR

 

UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'ne giren ve her yıl Edirne Belediyesi'nin organizasyonuyla 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan, baharın gelişini müjdeleyen Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri'nin bu yıl hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle kentte otel ve pansiyonlarda, boş oda kalmadı. Geçen yıl yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı şenliklere bu yıl 60 bin kişinin katılması bekleniyor.


“BOŞ OTEL YOK”
 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,  Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri'nde boş otel odası olmadığını, şenliklere geçen yıl katılımdan yüzde yüz artarak 60 bine yakın ziyaretçi gelmesini beklediklerini söyledi. Edirne İl Kültür Müdürü Ahmet Hacıoğlu da, kentte bulunan otel ve pansiyonlardaki toplam 4 bin yatak sayısının 6 ay önceden rezervasyon yapılarak kapatıldığını ve bu nedenle, 5-6 Mayıs tarihleri arasında kentte boş oda olmadığını söyledi. Hacıoğlu, “Tam 6 ay önceden Edirne'deki oteller ve pansiyonlar rezervasyonları yapılmıştır. Şu an şenliklere gelecekler evlerde yer aramakta. Hatta gelecekler akraba ve yakınlarını arayarak gelmek istiyor. Edirne merkezde otel kapasitesinde 3 bin 300 yatağımız mevcut. Pansiyonlarla birlikte bu sayı 4 binin üzerinde. Dolayısıyla bunlar 6 ay önceden satılmış durumda” dedi. Edirne'deki Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi'nde de 6 Mayıs günü baharın gelişiyle kutlanan Aziz Georgi Günü'nde ayin düzenlenecek. Ayine Bulgaristan ve Yunanistan'dan metropolitler, rahipler ile çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor.



Haber / Ayşenur AYDIN