Şehitler anısına koştular

Edirne'de 'Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'nun bu yıl 4'üncüsü düzenlendi. Maratona katılan 500 atlet, şehitler anısına koştular. 21 kilometrelik yarı maratonda erkeklerde Hasan Turgut birinci, Maksune De

GÜNDEM 30.04.2018 15:09:00 0
Şehitler anısına koştular

Türk, Yunan, Bulgar Dostluk Grubu Derneği'nce (TUYUB) düzenlenen‘Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'nun bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirildi.

 

 

21 KİLOMETRE KOŞTULAR

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Edirne Belediyesi, Edirne Valiliği ve Atletizm Federasyonu işbirliğiyle Selimiye Camii önünden başlayan yarış öncesi atletler, Edirne Belediye Bandosu eşliğinde çalınan müziklerle motive oldu. Edirne’nin tarihi caminin önünden başlayan koşuda atletler 21 kilometrelik parkurda birinci olmak için ter döktü.

 

 

BÜTÜN EDİRNE GURURLU OLMALI

 

Organizasyonu bu yıl da Edirne’de yapıyor olmaktan gurur duyduklarını ifade eden TUYUB Başkanı Önder Akdağ, “Edirne’de böyle bir organizasyonu yapmaktan ve bu yıl da şehitler anısına koşuyor olmaktan dolayı gururluyuz. Böyle bir şeyin parçası olmaktan dolayı bence bütün Edirne gururlu olmalı” dedi.

 

 

SPOR DOSTLUKTUR

 

Akdağ, organizasyona yaklaşık bin kişilik bir ekibin katkısı olduğunu ifade ederek “Bu yıl etkinliğe 500 sporcu katılıyor. Bunun yanında 500 de çocuk var etkinliğin parçası olarak. Yaklaşık 1000 kişiyle bu organizasyonu yapıyoruz. Evet doğrudur, Yunanistan’la yaşadığımız sıkıntılar malum. Biz dostluk derneğiyiz. 'Spor dostluktur' diyoruz. 'Bunu gölgeleyenler utansın' diyoruz, başka bir şey demiyoruz” diye konuştu. Maraton güzergahını da tarihi dokuya uygun olarak belirlemeye çalıştıklarını kaydeden Önder Akdağ, “Maratonda güzergah Edirne’nin tarihi dokusuna uygun bir şekilde belirlendi. Her yıl olduğu gibi yine Selimiye Camii’nin önünden başlıyor. Tarihi Meriç ve Tunca köprüleri geçiliyor, ardından tarihi Lozan Caddesi ve devamında Pazarkule Sınır Kapısı’nda gümrük sahasının içinden dönerek Karaağaç’ta Lozan Anıtı, Tren Garı ve yine Lozan Caddesi’nden dönerek şehrin tarihi dokusunu vurgulayacak şekilde parkurumuz dizayn edilmiştir” dedi.

 

 

YARIŞIN STARTI VERİLDİ

 

Edirne Belediye Bandosu konseri ve konuşmaların ardından yarışın startı Selimiye Camii önünden verildi. Talatpaşa Caddesi, Tunca ve Meriç Köprüsü’nü takiben Lozan Caddesi ve Pazarkule Sınır Kapısı’ndan geri dönen sporcular, Tarihi Tren Garı ve Lozan Anıtı’nı geçerek aynı istikametten geri döndü. Yarı Maraton’a ayrıca erkekler ve kadınlar kategorisinde birinci olan abla ve kardeş damgasını vurdu. Aynı hocayla çalışıp yıllardır atletizmle uğraşan iki milli sporcu Hasan Turgut ve kardeşi Duygu Boyan kendi kategorilerinde birinciliği paylaştı.

 

 

DERECEYE GİREN İSİMLER

 

21 kilometrelik yarı maratonda erkeklerde Hasan Turgut birinci, Maksune Demir ikinci, ArgachewAssefa Tola üçüncü olurken, kadınlarda Duygu Boyan birinci, Jale Başak ikinci ve Rachel Overnington üçüncü oldu.

 

 

ÖDÜLLER VERİLDİ

 

Yarışlar sonrasında Selimiye Cami yanında bulunan Belediyeye ait park alanında ödül töreni düzenlendi. Ödül törenine Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, Atletizm Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı temsilcileri ve çok sayıda vatandaş da katıldı. Yarışmada kendi kategorilerinde dereceye giren sporculara kupa ve madalya takdim edilirken, birinciye 1000 lira, ikinciye 750 lira, üçüncüye de 500 lira para ödülü verildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU