"Çerkezköy ve Kapaklı'ya ne yapsak az"

Çorlu'nun ardından Çerkezköy'de de Yıldırım Beyazıt Mahallesi Namık Kemal Bulvarı BSH Kavşağı'na 3 Boyutlu Atatürk Silüeti inşa ederek Çerkezköy'ün çehresini değ

GÜNDEM 29.04.2018 12:52:00 0

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albyrak’ın Çerkezköy ve Kapaklı halkına özel hediyesi olarak düşünülen proje Kapaklı’da da hayata geçiyor. İlçe belediye başkanlarına anlatmadan Çerkezköy ve Kapaklı’da projeyi hayata geçiren Kadir Albayrak’ın “Size özel birer hediyem olacak. Bunun için bana güzel bir yer önerin” dediği öğrenildi.

 

 

“SEVGİMİZİN ESERİDİR”

 

Geçtiğimiz hafta başlayan çalışmalarla birlikte Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya çıkan silüeti Çerkezköy’de bulvara ayrı bir hava katarken, Kapaklı’da da İnönü Parkı’na ayrı bir güzellik katacak. Işıklandırma çalışmalarının da kısa sürede tamamlanması beklenen Atatürk Silüeti Çerkezköy’de yaşayan binlerce insanın beğenisini kazanırken, projenin mimarı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Çerkezköy ve Kapaklı Halkı için, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk için ne yapsak azdır. Bunlar Mustafa Kemal Atatürk’e ve vatandaşlarımıza olan sevgimizin eseridir” dedi.

 

 

KAPAKLI’YA DA İNŞA EDİLİYOR

 

Çerkezköy’de inşa edilen Atatürk Silüeti'nin genişliğinin 4,70, uzunluğunun ise 9,5 metre olduğunu ifade eden Albayrak “3 boyutlu modelleme tekniği ile yapılan proje, gerçekleştirilen ışıklandırma çalışması ile birlikte, Çerkezköylü vatandaşlara geceleri ayrı bir görsel zenginlik sunacak. Kapaklı’da da İnönü Parkı’na 3 Boyutlu Atatürk Silüeti inşa ediyoruz. Proje Kapaklı’ya da ayrı bir görsellik katacak” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ