"Koşabiliyorken Koş" Projesi devam ediyor

''Koşabiliyorken Koş'' Projesi Tam Gaz Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Kuruluşları Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiÄ

SPOR 27.04.2018 18:55:00 0
"Koşabiliyorken Koş" Projesi devam ediyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Kuruluşları Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen "Koşabiliyorken Koş Projesi" kapsamında Şükrüpaşa Atletizm Sahası'nda etkinlik düzenlendi.

 

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

 

Etkinliğe Edirne Vali Yardımcısı Dr.Yusuf Güler, İl Müdür V. Zekeriya Bayrak, İl Sağlık Müdürü Dr.Ali Cengiz Kalkan katıldı. İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Ekipleri tarafından vatandaşlara yapılan sağlık taramasıyla program devam etti. Türkiye'nin 81 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün örnek çalışmalarıyla 7'den 77'ye vatandaşlara spor yapma imkanı veren 'Koşabiliyorken Koş' projesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

 

ÜCRETSİZ SPOR YAPMA İMKANI

 

İlk kez 2012 yılında 3 dönem olarak gerçekleştirilen 'Koşabiliyorken Koş' projesi ile her il ve ilçede belirlenen koordinatörler sorumluluğunda Spor Genel Müdürlüğü'ne bağlı il ve ilçe müdürlüklerinin yanı sıra, yerel yönetimler ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait açık ve kapalı alanlar kullanılarak, her yaş kategorisinden vatandaşlara ücretsiz spor yapma imkanı sağlıyor. Türkiye'nin tüm il ve ilçelerini kapsayan ve 3 ayrı uygulamadan meydana gelen proje, spor alanlarında bilinçli spor yapmak, boş zaman aktivitesi olarak farklı spor branşlarında eğitim verilmesi ve sağlık taraması bölümlerinden oluşuyor.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN