Karatay Tekirdağ'a geliyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, atalık tohumları korumak amacı ile 2. Tekirdağ Yerel Tohum Takas Şenliği düzenleyecek. Şenliğe Prof. Dr. Canan Karatay da katılacak.

GÜNDEM 27.04.2018 18:38:00 0
Karatay Tekirdağ

3 Mayıs’ta Süleymanpaşa’da düzenlenecek olan Tohum Takas Şenliği’nde, Canan Karatay ile söyleşi etkinliğinin yanı sıra kurulan yerel tohum stantlarında vatandaşlar atalık tohumlara ulaşma şansını yakalayacak.  Şarköy’den kınalı bamya, Ergene’den darı, hacımestan buğdayı ile Bursa ve Seferihisar’dan da atalık buğdayların yer alacağı şenlikte ayrıca yöresel ikramlar, üretici pazarı, sergiler, canlı performanslar ile Şarköy Yöresel Halk Oyunları ve Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisinin piyesi de vatandaşlarla buluşacak.

 

“ZENGİN BİR BÖLGEDE YER ALIYOR”

 

Tekirdağ’ın tarım alanında ülkenin önde gelen illerinden biri olduğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ tarımsal ürün alanında çok zengin bir bölgede yer alıyor. Sağlıklı tarımsal ürünlere ulaşmanın her geçen gün daha da zorlaştığı günümüzde düzenlediğimiz Yerel Tohum Takas Şenliği ile vatandaşların atalık tohumlara ulaşmasını ve bu konuda uzman kişilerden bilgi almasını sağlamak amacındayız” dedi.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN