Aday adaylığı süreci başladı

24 Haziran'da yapılacak olan milletvekilliği seçimleri için partilerde aday adaylığı süreci başladı. AK Parti'de bazı isimler aday adaylığını açıklarken, aday adayı olmak isteyenlerin 29

GÜNDEM 26.04.2018 19:57:00 0
Aday adaylığı süreci başladı

24 Haziran’da yapılacak olan milletvekilliği seçimleri için aday adaylığı süreci başladı. Yüksek Seçim Kurulu, 24 Haziran 2018'de gerçekleştirileceği açıklanan erken seçimde aday olabilmek isteyen kamu görevlileri ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının 26 Nisan günü saat 17:00’a kadar istifa etmeleri gerektiği açıklanmıştı.

 

 

ÖĞE İSTİFA ETTİ

 

7 Aralık 2014 tarihinden bu yana AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Öğe’nin Cuma günü basın açıklaması yaparak aday adaylığını açıklaması bekleniyor.

 

 

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

 

Kapaklı’da da AK Parti Tekirdağ ve Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Akın Yılmaz, milletvekili aday adaylığı için görevlerinden istifa etti. Aday adaylığını sosyal medyadan açıklayan Yılmaz “AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı olmak üzere 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde seçilmiş olduğum Tekirdağ büyükşehir belediye meclis üyeliği ve kapaklı belediye meclis üyeliği görevlerimden istifa etmiş bulunmaktayım. Yaşadığımız Tekirdağ ilimize ve Ülkemize başka kutlu bir görevde hizmet etmek için Bu yolda tüm dostlardan Dua’larını ve desteklerini bekliyorum. Durmak yok bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da halkımızın yanında olmaya onlara hizmet etmeye devam” dedi.

 

 

CUMARTESİ GÜNÜ BAŞVURU YAPACAKLAR

 

Kapaklı Sanayiciler İlkokulu Müdürü Alpay Arı da milletvekili aday adayı olduğunu açıklayarak görevinden istifa etmişti.  Gökhan Alphan ile AK Parti Tekirdağ İl Eski Başkanı Ahmet Akçay da 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi’nde AK Parti Tekirdağ milletvekili aday adaylığı müracaatını yaptı. AK Parti’den milletvekili aday adaylığı için Ercan Üçel, Mutlu Canbaz ve Sedat Karaduman’ın da adı geçiyor. AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Cumartesi günü milletvekili aday adaylarının hep birlikte Tekirdağ’a giderek başvuru yapacağını belirtti.

 

 

PAZAR GÜNÜ SONA ERECEK

 

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada 24 Haziran’da yapılacak olan milletvekilliği seçimi için aday adayı olmak isteyenlerin 29 Nisan Pazar günü saat 17:00’a kadar başvurularını il başkanlığına şahsen yapmaları gerektiği ifade edildi.

 

 

MANDALI DA ADAY ADAYI

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde de aday adaylığı için müracaatlar 30 Nisan Pazartesi günü başlayacak. Kapaklı’dan Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın kızı Arzu Mandalı Sucu aday adayı olurken, Sucu’nun aday adaylığını babası İrfan Mandalı sosyal medyadan duyurdu. Arzu Mandalı Sucu’nun pazartesi günü aday adaylığı ile ilgili açıklama yapacağı belirtildi. Çorlu’da 19 yıldır belediye başkanlığı görevini yürüten CHP’li Ünal Baysan, 24 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için dün görevinden istifa etti. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç'a istifasını sunan Ünal Baysan, "Burada dört dönemdir belediye başkanlığı görevini yapıyorum. Artık siyasi hayatımda başka bir yoldan devam etmek istiyorum. Bunun içinde 24 Haziran'da yapılacak olan milletvekili seçimlerinde aday adaylığımı açıklıyor ve belediye başkanlığı görevimdin istifa ediyorum” dedi. İlhami Özcan Aygün, İsmail Doğaroğlu ve Cem Albal da aday adayı oldu.

 

 

4 YIL ÖNCE İLÇE BAŞKANLIĞINDAN, ŞİMDİ İL BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA ETTİ

 

Milliyetçi Hareket Partisi’nde de aday adaylığı süreci başladı. 2014 yerel seçimlerinde belediye başkan adaylığı için MHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden, 3 Ekim 2016 tarihinden bu yana il başkanlığı görevini yürüten Koray Önsel bu kez de milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti. Aday adaylığı ile ilgili açıklama yapan Önsel “Bugüne kadar teşkilatımızda Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli bize nerede ne görev verdiyse elimizden geldiğince, gücümüzün yettiği kadar vazifemizi yapmaya çalıştık. Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin takdir ve müsaadeleriyle 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak üzere bugüne kadar yürütmekten şeref duyduğum MHP Tekirdağ İl Başkanlığı görevimden istifa etmiş bulunmaktayım” dedi. Önsel’den boşalan İl Başkanlığına İlker Yücel seçildi.

 

 

SAADET PARTİSİ’NDE ADAY ADAYI SÜRECİ

 

Saadet Partisi de 24 Haziran seçimlerine hazırlanıyor. 1 yıldır Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı olarak görev yapan Dr. Yusuf Selçuk Yıldız da milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa ederek Saadet Partisi’nden aday adayı oldu. Yıldız, aday adaylığı başvuru dilekçesini Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan’a teslim etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU