Cüneyt Enez'i kim neden susturdu?

Kapaklı'da gayrimeşru akışıyla ilgili değişik tarihlerdeki birçok olaya adı karışan Cüneyt Enez, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Enez cinayetinde cevap bekleyen sorul

GÜNDEM 26.04.2018 18:00:00 0
Cüneyt Enez

Kapaklı’da 8 yıl önce dönemin Belediye Başkan Vekili Ayhan Arslan’ı pompalı tüfekle yaraladığı iddiası ile bir süre cezaevinde yatan, tahliye olduktan sonra da değişik suçlardan defalarca gözaltına alınan 45 yaşındaki Cüneyt Enez, benzinlikte uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

 

YAŞAMINI YİTİRDİ

Arkadaşı ile birlikte gittiği bir benzinlikte aracına benzin alırken, iddiaya göre pompaya yanaştığı sırada araç ile yanına gelen Samet G. İddiaya göre , 4 saniye içinde Enez’in üzerine şarjörü boşaltarak olay yerinden kaçtı. Saldırı anı an be an güvenlik kameralarına yansırken, vücuduna 9 kurşun isabet ederek ağır yaralanan ve olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Özel İrmet Hastanesi’ne kaldırılan Enez, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından inceleme yapan polis, Samet G.’nin Cüneyt Enez’i vurduğu iddia edilen silahı benzinliğin 300 metre ilerisinde otların arasında buldu.

 

AĞIR İTHAMLARDA BULUNMUŞTU

Olay yerinden araçla kaçan ve müteahhit Birsen G.’nin kardeşi olduğu öğrenilen Samet G. Saray Jandarma Komutanlığı’na giderek teslim oldu. Geçtiğimiz aylarda cezaevinden tahliye edilen Cüneyt Enez, 16 Nisan tarihinde Kapaklı’da bir kafede basın mensuplarına yönelik yaptığı basın açıklamasında Mehmet Karaçoban, Zafer Çalışkan ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın kızına ait işletmenin de aralarında bulunduğu müteahhitlere yönelik saldırı olaylarının azmettiricisinin Kapaklı’nın eski Fetö’cü Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın ile ilişkisi olduğu iddia edilen Kapaklılı müteahhit Birsen G. olduğunu iddia etmiş ve Fetö’cüler ile onun Çerkezköy ve Kapaklı’daki uzantılarına ağır ithamlarda bulunmuştu. Birsen G.’nin iddiaları ile tutuklandığını, cezaevine konulup serbest kaldığını, hakim ve savcılara o an kendini anlatamadığını, ama önümüzdeki günlerde her şeyi delilleri ile hakim ve savcılara anlatacağını ifade eden Cüneyt Enez, açıklamasında Birsen G.’nin kendisini tutuklattırdığı söylemlerine de sert çıkarak Birsen G.’nin Fetöcü emniyet müdürünü 1 yıl boyunca sakladığı iddiasında da bulunmuştu.

 

DURUŞMADAN 1 GÜN ÖNCE Mİ SUSTURULDU?

Enez’in geçtiğimiz hafta yaptığı basın açıklaması ve iddiaları Kapaklı’da dönen kumpasın boyutlarını ortaya koyarken, Enez’in dile getirdiği Fetö’cü emniyet müdürü ve bazı müteahhitlerin de isminin karıştığı olaylar yumağını kimin ne kadar sürede, nasıl çözeceği ise cinayetin sebebi kadar merak konusu oldu. Enez’in Fetö’cü Kapaklı eski emniyet ve onu sakladığı gerekçesi ile hakkında soruşturma açılan müteahhit Birsen G.’nin duruşmasından 1 gün önce öldürülmesi de akıllara “Enez’i kim neden susturdu” sorusunu getirdi.

 

GEÇTİĞİMİZ HAFTA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

2010 yılında Kapaklı Belediye Başkan Vekili Ayhan Arslan’ı pompalı tüfekle yaraladığı gerekçesi ile tutuklanarak cezaevine konulan Cüneyt Enez, 2014 yılında da çek-senet tahsilatçılığı iddiasıyla cezaevine girmiş ve bir süre sonra tahliye olmuştu. Enez, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada müteahhitlere yönelik saldırı olaylarının azmettiricisinin Kapaklılı müteahhit Birsen G. olduğunu iddia ederek, adaleti tecelli ettirecek olan Çerkezköy Adliyesi’ndeki hakim ve savcıları göreve davet etmişti. Şimdi ise Enez’in cinayeti sonrası bu dosyanın ne kadar sürede nasıl sonuçlanacağı ilçede merak konusu oldu.

Haber / Şaban KARDEŞ