"Ceza Çerkezköy halkına kesildi"

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay mahalle toplantılarını Cumhuriyet Mahallesi'nde sürdürdü. Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı'nda Cumhuriyet Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Akay 4 yılda hayata

GÜNDEM 26.04.2018 15:00:00 0

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Mahallesi sakinleri ile Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı’nda bir araya geldi.

 

 

“KARAYOLLARI YAPMAZSA BİZ YAPACAĞIZ”

 

 

Cumhuriyet Mahallesi’ni Çerkezköy-Kapaklı Çevre Yolu’na bağlayacak Kavşak Projesi’nin Karayolları tarafından bir türlü hayata geçirilmediğini, sürekli oyalandığını ifade eden Akay “Eğer 2019’a kadar oyalanmaya, yapılmamaya devam ederse, 2019’dan sonraki dönemde o kavşağı da bir şekilde biz düzenleyip, yaparak halkımızın hizmetine açarız.  Cumhuriyet Mahallesi’nden çevre yolunu kullanarak Kapaklı istikametine ve Kapaklı istikametinden gelip Cumhuriyet Mahallesi’ne girmek isteyen sürücülerin yaşadığı sıkıntıların, zorlukların farkındayız. 2014 yılından bu yana söz konusu bölgeye kavşak yapılması için girişimlerde bulunduk. Karayolları sürekli Büyükşehir Belediyesi’ni ve Çerkezköy Belediyesi’ni oyalıyor. Bu kavşak düzenlemesi benim seçim vaatlerim arasında yoktu. Ama 2019 yılına kadar Karayolları bu düzenlemeyi yapmazsa biz 2019’dan sonraki dönemde o kavşağı bir şekilde düzenleyip, yaparak halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

 

 

“PROJESİ HAZIR, PARASI HAZIR”

 

 

Akay, Bağlık Mahallesi’nin iki yakasını bir araya getirecek Viyadük Projesi’nin de 6 aydır Karayolları tarafından bekletildiğini ifade ederek “Projesi hazır, parası hazır Bağlık Mahallesi Viyadük Projesi maalesef iki ayak nedeni ile 6 aydır oyalanıyor, bir türlü onaylanmıyor. Bu şekilde Karayolları bizi cezalandırdığını sanıyor ama asıl cezalandırdığı Çerkezköy halkı ve o mahallede yaşayan vatandaşlarımız” dedi.

 

 

“ÇERKEZKÖY HALKININ NEFES ALABİLECEĞİ ALANLAR HALİNE GETİRDİK”

 

 

Kartaltepe Piknik Alanı’nın sözleşmesinin 2014 yılında bittiğini ve göreve geldiklerinde söz konusu piknik alanının özel işletmeye kiraya verilmek üzere olduğunu kaydeden Akay “Göreve gelir gelmez hemen Orman Bölge Müdürlüğü ile görüşerek burayı tekrar Çerkezköy Belediyesi’ne kazandırdık. Ardından içerisinde yürüyüş, parkuru, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, oturma grupları, oyun alanları, barbeküleri olan, aydınlatması, çevre düzenlemesi ile modern bir park ve yeşil alan haline getirdik” dedi. Akay, eskiden ailelerin girmekten imtina ettiği, korktuğu karanlık mekanları yeniden düzenleyerek Çerkezköy halkının nefes alabildiği alanlar haline getirdiklerini kaydetti.

 

 

“CEZA ÇERKEZKÖY HALKINA KESİLDİ”

 

 

Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı’nın 17 hektarlık bir alan olduğunu ve Orman bölge Müdürlüğü’nden bu alanın yanında olan 23 ve 33 hektarlık iki alanı daha istediklerini ifade eden Akay “İlk talebimiz 8 Nisan 2016 tarihinde yapıldı. 5 Temmuz 2017 tarihinde Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ile Orman ve Su İşleri Bakanını ziyaret ettik. Ankara’dan dönerken yolda Bakanın Özel Kalem Müdürü aradı ve Bakan Beyin onay verdiğini ve Orman Bölge Müdürlüğü ile temasa geçmemizi söyledi. Bunun üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ile görüştük, her şey yolunda gidiyor ve biz tahsis edilecek diye beklerken 14.12.2017’de tahsisin uygun görülmediği yazısı geldi. Ne düşündeler, ne planladılar bilemiyorum. Ama bu cezanın Çerkezköy halkına kesildiğinin herkes farkında olacak. Çerkezköy’ün bu alanları eninde sonunda Çerkezköy halkının hizmetine açılacak” dedi.

 

 

“DERE TAŞKINLARI TARİH OLDU KÖTÜ RÜYA GÖRMEZ OLDU”

 

 

Çerkezköy’ün en temel sıkıntılarının başında altyapı sorununun geldiğini ifade eden Akay, Çorlu ve Pınarça Dereleri nedeniyle 2002 ve 2012 yılında Çerkezköy’ün yaşadığı dere taşkınlarını anımsattı. Akay “DSİ, TESKİ ile beraber derelerin ıslahı ile ilgili uzun süre çalıştık. DSİ’nin Çorlu Deresi’nde yapacağı ıslah çalışmalarının önü açıldı. Çorlu Deresi’nin taşkınlarını hafifletmek üzere TESKİ ile beraber Ambardere Bölgesi’nde menfez yapıldı. Şehirde hızlı yağışlarda meydana gelen su baskınları TESKİ ile birlikte yapılan Çerkezköy İmar Sahası Taşkın Koruma Projesi ile sona erdi. 4 yılda 75 milyonluk bir yatırımı toprağın altına gömdük. 30, 35 kilogram yağışlarla İmar Sitesi, Sayar, Kahraman Sokak, Cefa Sokak sular altında kalıyordu. Buralara 7 milyon TL’lik yatırımla 40, 60, 70 kilogramları gördük Çerkezköy artık ani su baskınlarda kötü rüya görmez oldu” dedi.

 

 

“GELECEĞE SAHİP ÇIKMA MESELESİDİR”

 

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay son olarak Çerkezköy-Kapaklı sınırlarında yapılması planlanan termik santrale değindi. Bu meselenin geleceğe sahip çıkma meselesi olduğunu kaydeden Akay Termik santrale karşı tek yürek olarak birliktelik sağlamalıyız. Termik santralin yapılmaması için bıkmadan usanmadan anlatmaya devam edeceğiz. Sizler de seçim zamanı sizi ziyarete gelecek olan siyasilere suyun havanın ne olacağını sorun” dedi.

 

Akay konuşmasının ardından mahalle sakinleri ile sohbet ederek onların sorun ve isteklerini dinledi. Mahalle sakinlerinden Emel Başarır “Burada doğmadım ama burada doydum. Buralıyım. Sevdiklerimi buraya gömdüysem başka bir memleketim yok. 20 yıldır da Tepe’de oturuyorum. Çok güzel şeyler yaptınız teşekkür ediyorum. Ama bu kadar kalabalığın içinde artık ateşli bir pikniğin doğru olmadığını düşünüyorum ve duman içinde yürümek istemiyorum. Yazın camlarımızı açtığımızda evlerimiz tavuk kokuyor maalesef. Artık çok fazla eğlenceli gruplar geldiğinde akşam ‘Ankara’nın bağları’ ile uyumak,  sabah da ‘Ankara’nın bağları’ ile uyanmak zorunda kalıyoruz. Bu anlamda bir rahatsızlığım var. Yeni düzenlemede buna ne düşünüyorsunuz? Polis çağırıyoruz polis gelmiyor. Zabıta çağırıyoruz. Onlar da diyorlar ki böyle bir alanda insanlara karışamıyoruz” dedi.

 

 

 “2 YILDIR İZİN VERİLMİYOR”

 

 

Bunun üzerine konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Öncelikle son 1-1,5 yıldır Ankara’nın bağları yok. Şimdi şöyle söyleyeyim bu alandan bahsediyorsak eğer piknik alanımızda geçmişte ses sistemli şekilde burada etkinlikler oluyordu. Yaklaşık 2 yıldır buna izin vermiyoruz. Eğer eksikliğimiz var ise bunu telafi etmeye çalışacağız. Ben yeniden takip ettireceğim. 2 yıldır ses cihazını buraya sokmuyoruz. Eğer varsa bu bizim arkadaşlarımızın eksikliğidir. Bunu telafi edeceğim” dedi. 

 

 

“BİR SIKINTI VARSA BAKTIRACAĞIZ”

 

 

Akay, ateşli piknik konusunda vatandaşın şikayeti üzerine de “Bunu çözmek için ne yapabiliriz buna bakalım. Belki ateşli pikniği konut yoğunlaşmasının olduğu taraftan belki biraz daha bu tarafa aktarabiliriz” dedi. 37 yıldır bölgede oturan bir vatandaşın “Eski emlak konut evleri, park alanları var. Orası yağmurda çok feci oluyor. Tüm mazgallar tıkalı. Ne kadar çalışma yapılırsa yapılsın görevliler tarafından açılmıyor. Arabaların nerdeyse lastik hizalarını geçiyor. O alanlara baktırmak mümkün mü? Engin marketin önü tamamen tıkanıyor” demesi üzerine de Akay, bir sıkıntı varsa TESKİ’ye baktıracağını söyledi. Bir çocuğun da halı saha istemesi üzerine Akay “Bakalım yerin düzenlemesini yaparız” dedi.   

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU