Bulgaristanlı öğrenci ve öğretmenler Çerkezköy'de

Bulgaristanlı öğrenciler Özel Gülerçin Koleji ile Sofya Zohari Kruska Okulu arasında üçüncüsü düzenlenen 'Öğrenci Değişim' programı kapsamında Çerkezköy'e geldi. Bulgari

GÜNDEM 25.04.2018 17:55:00 0
Bulgaristanlı öğrenci ve öğretmenler Çerkezköy

Özel Gülerçin Koleji ile Sofya Zohari Kruska Okulu arasında üçüncüsü düzenlenen ‘Öğrenci Değişim’ programı kapsamında Çerkezköy’e gelen Bulgaristanlı öğrenciler dün saat 13:30’da Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ı ziyaret etti.

 

MAYIS AYINDA BULGARİSTAN’A GİDECEKLER

 

Bulgaristan’dan gelen 6 öğrenci ve rehber öğretmene ziyaretinde Özel Gülerçin Koleji Müdürü Ömer Kürklü de eşlik etti. Değişim programı hakkında bilgi veren Kürklü, “Daha önce 2 defa Öğrenci Değişim Programı gerçekleştirdik. Bir süre ara verdiğimiz Öğrenci Değişim Programı'nı bu yıl tekrar gerçekleştireceğiz. Bulgaristan’dan 6 Öğrenci ve 10 Öğretmen bizim konuğumuz. Mayıs ayında bizim öğrencilerimiz de Bulgaristan’a gidecek” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY’Ü ÇOK BEĞENDİK”

 

Bulgaristan’dan gelen öğrenciler de misafir kaldıkları evlerde Türk aileleri ile bir arada olmak ve onlarla vakit geçirmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek “Ev sahibi öğrencilerin anne ve babaları bizleri çocuklarından ayırmamaları onlara gösterdikleri sevgi ve şefkati bizlere de göstermeleri bizim için çok anlamlıydı. Türkiye’yi ve Çerkezköy’ ü çok beğendik” dedi.

 

“TEKRAR VERİLMESİ MEMNUNİYET VERİCİ”

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Önceki yıllarda yapılan Öğrenci Değişim Programının Gülerçin Koleji tarafından tekrar yapılmasının memnuniyet verici. Öğrencilerimizin yabancı dillerinin gelişmesi, diğer kültürler ile etkileşime geçerek farklı fikirler edinmeleri çok önemli. Bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini diliyorum. Okulumuzu,  öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi bu anlamlı programı gerçekleştirmelerinden dolayı tebrik ediyorum” dedi.

 

“ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMLARINI ÖNEMSİYORUZ”

 

Bulgaristan’dan gelen öğrenci ve öğretmenler Gülerçin Koleji Müdürü Ömer Kürklü ile birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı da ziyaret etti. Bulgaristan heyetini Çerkezköy’de, belediyede ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Başkan Akay “Bizler aynı coğrafyanın, barışın, kardeşliğin, dostluğun hüküm sürdüğü yerin insanlarıyız. Bu tür Öğrenci Değişim Programlarının komşuluk, arkadaşlık ilişkilerini güçlendireceği için önemsiyorum” dedi. Akay, Özel Gülerçin Koleji’nin bölgedeki eğitim kalitesini arttıran öncü okullardan biri olduğunu belirterek “Bu tür aktiviteler ile Özel Gülerçin Koleji öğrencileri dünya kültürlerini tanıyor, yabancı dil bilgisini geliştiriyor, farklı kültürlerden yeni arkadaşlar ediniyor” dedi.

 

“TÜRK KÜLTÜRÜNÜ TANIYACAKLAR”

 

Özel Gülerçin Koleji Müdürü Ömer Kürklü de Erasmus Öğrenci Değişim Programı kapsamında 10 öğretmen ve 6 öğrencinin geldiğini ve 22-27 Nisan tarihleri arasında misafirleri olacağını ifade ederek “Gelen misafir öğrenciler, bizim öğrencilerimizin evlerinde kalacaklar. Türk kültürünü, aile yapısını yakından görecekler. Arkadaşlık ilişkileri güçlenecek, dünya kültürlerini tanıma fırsatı bulacaklar” dedi.

 

“HIZLI BÜYÜYEN BİR ŞEHİR”

 

Bulgaristanlı öğrenci ve öğretmenler de Çerkezköy’de olmaktan son derece mutlu olduklarını ifade ederek “Çerkezköy’ün son derece hızlı büyüyen ve gelişen bir şehir. Çok da temiz bir şehir. Türkiye’deki aile yapısını beğendik. Türkiye aile bağları çok güçlü. Gelenek ve göreneklere bağlılık bizleri de mutlu etti” dedi. Bulgaristanlı öğrencilerin “Sizler çok genç yaşta Belediye Başkanı olmuşsunuz. Bu açıdan birçok gencin ilham kaynağısınız. Sizin ilham kaynağınız nedir?” sorusu üzerine Başkan Vahap Akay “Böyle bir soru beklemiyordum. Beklemediğim yerden geldi sorunuz ama benim ilham kaynağım, doğup büyüdüğüm, yaşadığım, ekmeğimi kazandığım bu şehre, bölgeye daha fazla hizmet etme arzusu ve gayreti” dedi.

 

HEDİYELER VERDİLER

 

Misafir öğrenciler ziyaretlerinde Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a Bulgaristan’dan getirdikleri yöresel hediyeler takdim ederken, Abban ve Akay da misafir öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Haber / Özge MERİÇ