Birleşme kahvaltısında bir araya geldiler

Kısa bir süre önce İrem ve Zirve Öğrenci Servisi Kooperatiflerinin birleşerek tek çatı altında toplandığı İrem & Zirve Öğrenci Servisleri Kooperatifi tarafından birleşme kahvaltısı düzenlend

GÜNDEM 25.04.2018 15:34:00 0
Birleşme kahvaltısında bir araya geldiler

Kısa bir süre önce birleşerek tek çatı altında toplanan İrem & Zirve Öğrenci Servisleri Kooperatifi tarafından saat 09:00’da Beyaz Konak’ta birleşme kahvaltısı düzenlendi.

 

 

 “EĞİTİMİN AYRILMAZ BİR PARÇASIYIZ”

 

 

Kahvaltıya Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez, İrem Öğrenci Servisleri Kooperatifi Başkanı Hayrettin Vatansever, Kurucu Başkan Nevzat Başar, Zirve Öğrenci Servisleri Kooperatifi Başkanı Sinan Başak ile her iki kooperatifin üyeleri katıldı. İrem Öğrenci Servisleri Kooperatifi’nin 2001 yılında Nevzat Başar’ın kurucu başkanlığında 7 kurucu ile kurulduğunu ifade eden Kooperatif Başkanı Hayrettin Vatansever “3 yıldır faaliyet gösteren Zirve Öğrenci Servisleri ile İrem&Zirve Öğrenci Servisleri adı altında birleştik. 110 araç ile hizmet veriyoruz. 1 adet de yedek aracımız var. İrem-Zirve Öğrenci Servisleri olarak evlatlarımızı okuldan eve, evden okula güvenli bir şekilde teslim etmeye devam edeceğiz. Taşıdığımız her öğrenci ülkemizin aydınlık geleceğidir. Bizler eğitimin ayrılmaz bir parçasıyız” dedi.

 

 

“BİRLİK BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN”

 

 

Zirve Öğrenci Servisleri Kooperatifi Başkanı Sinan Başak da “Birleşmenin ne kadar gerekli ve önemli olduğunu gördük. İrem Öğrenci Servisleri Kooperatifi 20 yıldır hizmet veriyor. Biz de onların tecrübelerinden faydalanacağız. Bu birleşmede bizi gerek maddi gerek manevi yalnız bırakmayan İrem Öğrenci Servisleri Kooperatifi’ndeki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizlik ve beraberliğimiz daim olsun” dedi.

 

 

ÇALIŞMA ALANINIZ DA GENİŞLEYECEK”

 

 

Kahvaltıda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “2 kooperatifimizin böylesine önemli buluşmasından ve burada olmaktan mutluluk duydum. 30 Mart 2014’ten sonra Tekirdağ ve Çerkezköy’de ulaşım ve ulaştırmayla ilgili yeni bir süreç başladı. Dolayısıyla 2014 öncesi ve 2014 sonrası diye ulaşım anlamında 2 ayrı bakış açısı var. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra özellikle Tekirdağ’ın en yoğun göç alan ilçelerinden biri olan Çerkezköy’de öğrenci taşımacılığıyla ilgili, nüfus artışına binaen bu artan ihtiyaç her geçen gün artarak kendini gösteriyor. Çerkezköy’ün nüfus artışı nedeniyle neredeyse her yıl bir okul ihtiyacı ile karşı karşıya kaldığını dile getiren Akay “Bu yeni süreçte artan nüfus ve Çerkezköy yeni eğitim alanlarına kavuştuğu zaman sizin çalışma alanınız da genişleyecek” dedi.

 

 

“ÇERKEZKÖY’ÜN GELECEĞİNE YÖN VERECEĞİZ”

 

 

Ulaşımla ilgili sorunları çözmenin yolunun aynı çatı altında buluşmaktan geçtiğini ifade eden Akay “Bu birleşimler inşallah diğer kooperatiflere de örnek olacaktır. Bu birleşimleri artırmak, aynı çatı altında buluşmak, ortak dertleri oluşturarak doğru çözümlere ulaştırmak adına bir birleşimleri yapmak ulaşım sıkıntılarını çözmek adına da önemli adımlardan bir tanesidir” dedi. Çerkezköy’ün eğitim anlamında da yeni buluşmaların gözbebeği konumunda bir ilçe olduğunu söyleyen Vahap Akay “Ambardere bölgesinde yeni oluşan 2 alanda yeni özel okul ve koleje kavuşacak. Çerkezköy,  ülkenin dört bir yanından gelenlerle bir mozaik olmuş, bir birliktelik olmuş bir kent. Bütün bu birliktelikleri ortaya koyacağız. Çerkezköy’ün geleceğine yön vereceğiz” dedi.

 

 

“KALİTEYİ ÖN PLANA ÇIKARACAĞIZ”

 

 

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As da “Oda başkanı olarak en önemli hedefim 230 tane J plakalı esnafın bir arada olmasıydı. Tüm J plakalı esnafları tek çatı altında topladığımız zaman kaliteyi ön plana çıkaracağız, maliyeti aşağıya çekeceğiz, çalışmalarımıza da huzur gelecek” dedi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU