Çocuklar Basketbol Turnuvası'nda bir araya geldi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Sokak Basketbolu Turnuvası'nın açılışını gerçekleştirdi. Turnuvada 28 takım kıyasıya mücadele ederken, turnuvanın birincisi 7-9 yaşta Boğalar; 10-14 y

GÜNDEM 24.04.2018 15:26:00 0
Çocuklar Basketbol Turnuvası

Edirne Belediyesi, Şükrüpaşa Mahallesi’ne kazandırılan basketbol sahasında 23 Nisan Sokak Basketbolu Turnuvası düzenledi. Turnuvaya 7-9 ve 10-14 yaş gruplarından toplamda 28 takım katıldı. Turnuva öncesi konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 23 Nisan tarihinin egemenliğin saraydan alınıp halka verildiği gün olduğunu belirterek, “Bugün; Cumhuriyeti’mizin kurtarıcısı, milletimizin kurtarıcısı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurduğu gün. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. yılı kutlu olsun. Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir. Ama onun ötesinde Cumhuriyet, hangi köyde, hangi kentte, hangi sosyal sınıfta, hangi ekonomik grupta olursa olsun bütün vatandaşlarına fırsat eşitliği tanıyan bir idaredir. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Küçük hanımlar, küçük beyler; sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltılarısınız.’ Bu Cumhuriyeti, bu idareyi kuran, egemenliği saraydan alıp halka veren o büyük insan, ebedi başkomutan Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, kurduğu Cumhuriyeti de siz gençlere emanet etmiştir” dedi.

 

2 KATEGORİDE DÜZENLENDİ

 

28 takımın kıyasıya mücadele ettiği turnuvada 7-9 yaş grubunda Boğalar birinci, Plevne 4B ikinci, Karaşahinler üçüncü oldu. Dereceye giren takımlara ödüllerini Edirnespor Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Üner verdi. 10-14 yaşta ise birinci Edirne Bulls, ikinci FSMA, üçüncü Gold Boys oldu. Kazanan takımlara ödüllerini Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan takdim etti.

 

Haber / Ayşenur AYDIN