Çerkezköy'de 23 Nisan coşkusu

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı gün olan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduÄ

GÜNDEM 23.04.2018 16:53:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları saat 10.00'da Atatürk Anıtı'nda çelenk sunumu ile başlarken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Törene Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Parti Başkanları, öğrenci ve öğretmenlerle birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

 

98 YIL ÖNCE BUGÜN

 

Buradaki törenin ardından kutlamalar Kapalı Otopark Üstü'ndeki alanda devam etti. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş geleceğin teminatı olan çocukların, bayramını kutlayarak “Emperyalist devletlerin güç birliği yaparak ülkemizi ele geçirme, milletimizi esaret altına alma girişim ve saldırılarını yediden yetmişe savaşarak püskürten milletimiz, 98 yıl önce 23 Nisan 1920'de açılışını yaptığı Gazi Meclisimiz ile milli iradenin tutsak edilemeyeceğini bütün dünyaya ilan etmiştir. Ve bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından en büyük kıymetlilerimiz olan çocuklarımıza armağan edilmiş dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak dünya çocuklarının günü olmuştur. Bu vesile ile geleceğimizin teminatı olan sevgili yavrularımız, bayramınızı kutluyorum” dedi.

 

“HER BİR ÇOCUK İSTİKBAL HABERCİSİDİR”

 

Her bir doğumun yeni bir istikbal müjdesi olduğunu dile getiren Gümüş, “Her bir çocuğumuz birer istikbal habercisidir. Çocuklarımıza yapacağımız her türlü fiziksel ve duygusal yatırım bir gün biz büyüklere dönecektir. Çocukların dünyaları cisimleri kadar küçük değildir. Bu yüzden onların duygu ve düş dünyalarını beslemek bizlerin asli görevidir” dedi. 23 Nisan'ın anlam ve önemini vurgulayan Gümüş, “23 Nisan'ın çocuklara armağan edilen bir bayram olması, geleceğe duyulan umudu ve güveni canlı tutma,  büyütme anlamı içermektedir. Gelecekte Türkiye'yi omuzlayacak, yönetecek olanlar bugünün çocukları ve gençleridir. Her alanda gelişmiş bir Türkiye'yi inşa etmek için şuan eğitim sürecinde olan çocuklarımıza köklü duygular, medeniyet değerlerimizden beslenen idealler edindirmemiz gerekmektedir. Yarınki Türkiye çocuklarımızın canlı cesur bilgili bakışlarındaki ışıltılarda parlamalıdır. Gelecekteki Türkiye Mustafa Kemal Atatürk'ün deyişiyle fikri, vicdanı hür, bedenen sağlıklı, kötü alışkanlıkları olmayan, araştırmacı, düşünen, öz güveni yüksek takım çalışmasına uyumlu bu günün gençleri tarafından yaşanır kılınacaktır” dedi.

 

“ÇOCUKLAR GÖNLÜMÜZÜN IŞIĞIDIR”

 

Çocukların gelecek için önemli olduğunu vurgulayan Hüseyin Gümüş, “Çocuklarımız ve gençlerimiz, milletin canlı atılım gücünü, bitmeyen heyecanını, tükenmeyen enerjisini ifade etmektedir. Onlar kalbimizin gönlümüzün ışığıdır. Bu ışık kuşkusuz yolumuzu eğitimle aydınlatacaktır. O nedenle cehaletten beslenen şiddeti, şiddetten medet uman cehaleti ortadan kaldırmak için ruhumuzu, kalbimizi aydınlatan bu ışık çoğaltılmalıdır. Eğitim reformlarımızı, yeni eğitim kurumlarımızı,  öğretmenlerimizi göz önüne aldığımızda bahsini ettiğim tüm gelişimleri yapabilecek güç ve enerjiyi kendimizde görüyoruz ve sizlerinde görmesini istiyoruz. Sevgili çocuklar milletimizin birlik ve beraberliği, yaşadığımız coğrafyada devletimizin bekası için sizlerin sorumluluklarınızı en iyi şekilde yerine getireceğine inancım tamdır. Sizlere düşen görev bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade eden, dürüst, çalışkan ve başarılı fertler olmaktır. Geleceğimizin emanetçileri siz çocuklarımızın, vatanını ve milletini seven, bayrağına sahip çıkan ve manevi değerlerle en üst düzeyde donanmış bireyler olarak hayata atılmanız bizlerin en büyük temennisidir” dedi.

 

“ULUSUN EGEMENLİĞİNDE ÖNEMLİ BİR BASAMAKTIR”

 

75. Ortaokulu öğrencisi Elçin Deniz de günün anlam ve önemine ilişkin konuştu. Deniz “23 Nisan 2018, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 98. açılış yılı. Bu millet ve bu vatan için önemli bir dönüm noktası. Yüce Türk Milleti'nin sesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş tarihidir 23 Nisan. Ulusumuzun egemenliğinde önemli bir basamaktır. Ve tabi biz çocukların bayramıdır 23 Nisan. Atatürk ‘Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı bir mutluluk pırıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz’ diyerek, bizlerin bu günün küçüğü yarının büyüğü ülke için ise birer meşale olduğumuzu tüm dünyaya duyurmuştur. Ülkenin gelişip yükselmesinin çocukların iyi bir şekilde yetiştirilmesi ile sağlanabileceğine inanmış bu nedenle milli eğitim işleriyle de yakından ilgilenmiştir. Gün bizim günümüz. Bayram bizim bayramımız. Bayram coşkusuyla sallayalım ay yıldızlı bayrağımızı, gönlümüzce şarkılar marşlar söyleyelim. Özgürlük, barış, sevgi, kardeşlik var olsun gönüllerimizde 23 Nisan'da tüm dünya çocukları yerini alsın törenlerimizde. Şahit olsun tüm dünya bugünkü şenliğimize. Türk olmanın, öncü olmanın gururunu yaşalım hep birlikte. Hepimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum” dedi.

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Konuşmaların ardından 75. Yıl Ortaokulu öğrencileri Nisanur Durdağı ve Eren Küçük Yıldırım tarafından '23 Nisan söyledi' ve 'Egemenlik Ulusundur' şiirleri okundu. Şiirlerin okunmasının ardından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kaymakam Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş, Belediye Başkanı Vahap Akay ve Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal tarafından ödülleri verildi.

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

 

Anaokulu öğrencileri arasında düzenlenen Resim Yarışmasında Hacı Fahri Zümbül Anaokulu'ndan Ela Aras birinci, Şehit Dinçer Ersoy Anasınıfı'ndan Elif Ada Kayacan ikinci, Zehra Mehmet Gülkaya Anaokulu'ndan Eylül Beril Kayan üçüncü oldu. İlkokul öğrencileri arasında düzenlenen Resim Yarışmasında Atatürk İlkokulu'ndan Sudenaz Çoban birinci, Tepe İlkokulu'ndan Poyraz Türiz Alpınar ikinci, Mevlana İlkokulu'ndan Ecrin Göçer üçüncü olurken, ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen şiir yarışmasında da Mevlana Ortaokulu'ndan Beyza Akpınar birinci, Nurullah Narin Ortaokulu'ndan Sude Yıldız ikinci, Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu'ndan Esmanur Çoban üçüncü oldu. Minik erkekler kategorisinde düzenlenen Masa Tenisi Turnuvası'nda Atatürk İlkokulu öğrencileri Hüseyin Oktay birinci, Halit Samet Karagöz ikinci ve Ege Aydın üçüncü oldu.

Ödüllerin verilmesinin ardından Atatürk İlkokulu'nun düzenlediği çocuk oyunları, tekvando gösterisi, Tekirdağ yöresi halk oyunları gösterisi ve Özel Uğur Okulları'nın koro gösterisi sergilendi. Halk Eğitim Merkezi'nin hazırladığı Halk Oyunları Zeybek gösterisi ile program son buldu.

 

Haber / Özge MERİÇ