Her yıl yüzde 9 büyüyoruz

Erbakan Vakfı Çerkezköy Temsilciliği'nin açılışı dolayısıyla Çerkezköy'e gelen Erbakan Vakfı Genel Başkanı Muhammet Ali Fatih Erbakan saat 16:00'da Çerkezköy Belediye Başkan?

GÜNDEM 22.04.2018 19:53:00 0
Her yıl yüzde 9 büyüyoruz

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçe hakkında da Erbakan’a bilgi verdi. Çerkezköy’ün Türkiye’nin hızla büyüyen ve her yıl en az yüzde 9 büyüyen bir yerleşim yeri olduğunu ifade eden Akay “Tekirdağ yüzde 2 büyürken biz yüzde 9 büyüyoruz” dedi. 2014’te göreve geldiklerinde Çerkezköy’ün nüfusunun 112 bin olduğunu anımsatan Akay “2017 sonu itibari ile nüfusumuz 160 bin oldu” dedi.

 

 

“BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR”

 

1970’li yıllara kadar bir tarım ilçesi olan Çerkezköy’ün 1970’li yılların başında sanayinin gelmesi ve  hızla artış göstermesiyle birlikte ülkemizin önde gelen sanayi kenti olduğunu kaydeden Akay “Tarım sanayinin gelmesiyle yüzde beşlere düştü. Çerkezköy sanayi ile birlikte ticari hayatında da büyük bir ilerleme kaydetti. Hızla büyümeye de devam ediyor” dedi.

 

 

“CADDEYE İSMİ VERİLECEK”

 

Sanayi ile birlikte ticaret hacminin de gelişmesiyle her gün yeni işyerlerinin açıldığını ifade eden Akay “Geçtiğimiz aylarda belediye meclisinde aldıkları karar ile Ambardere’de yeni açılacak bir büyük caddeye Necmettin Erbakan’ın ismini vermeyi kararlaştırdık” dedi. Şuanda yeni caddelerin açılması için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Akay “Komisyon hangi caddeye isminin verileceğini görüşülecek ve sonra meclise gelecek. İyi bir caddeye ismini vereceğiz” dedi.

 

 

“MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ”

 

Kapaklı ve Çerkezköy sınırlarında kurulması planlanan termik santral ile ilgili de konuşan Akay “Kömürlü termik santralin vereceği zararları anlatıyoruz. Termik santral yapılmaması için mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

Ziyarette konuşan Erbakan Vakfı Başkanı Muhammet Ali Fatih Erbakan “Maşallah çok gençsiniz. İlk başkanlık görevinizmiş. Güzel işler yaptığınızı öğrendim. Çerkezköy’e ülkenin her yerinden göç olduğunu öğrendim” dedi. Çerkezköy’ün çok gelişmiş ve çok güzel bir kent olduğunu gördüğünü ifade eden Erbakan, Rahmetli Necmettin Erbakan’ın Çerkezköy’de bir caddeye isminin verilecek olmasından dolayı da teşekkür etti.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU