Atatürk büstüne çirkin saldırı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman ecdadımızın büyük mücadeleleri sonucu açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 98'inci Yılı'nı kutladığımız bugünl

GÜNDEM 22.04.2018 19:24:00 0
Atatürk büstüne çirkin saldırı

Şarköy'ün Cumhuriyet Mahallesi'nde 150 kapasiteli öğretmenevi, 2013 yılında zarar ettiği gerekçesiyle kapatıldı. O tarihten bu yana atıl durumda bulunan binanın bahçesinde bulunan Atatürk büstü, henüz kimliği belirlenemeyen kendini bilmez kişi ya da kişiler tarafından saldırıya uğradı. Atatürk'ün gözleri kırmızı renge boyanarak tahrip edilirken, kaidede bulunan Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik, Laiklik, Devletçilik ve İnkılapçılığı simgeleyen kitapçıklar ise kırıldı. Şarköy Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı.

 

 

BELEDİYE TARAFINDAN ONARILDI

 

Tahrip edilen Atatürk büstü, Şarköy Belediyesi tarafından onarıldı. Atatürk Büstüne yapılan çirkin saldırıyı kınayan Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, “Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün büstü ne yapılan çirkin saldırı bizleri üzdü. Olayı duyar durmaz belediyemiz çalışanları tarafından Atamızın büstü yaldızlı boyayla boyanarak gereği yapıldı. Bu çirkin olayı yapan kişilerin maksadı ve amaçlarının ne olduğu bilinmemekte olup Türkiye Cumhuriyeti değerlerine saldırmakla ellerine ne geçtiğini anlamış değiliz” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ