"23 Nisan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür"

Çerkezköy Belediyesi tarafından cumartesi günü Kızılpınar ile Veliköy'de düzenlenen etkinliklerle başlayan 3. Ulusal ve Uluslar Arası Çocuk Şenliği kapsamında ilçe merkezindeki kutlamalar da saat

GÜNDEM 22.04.2018 18:52:00 0

Çerkezköy Belediyesi tarafından cumartesi günü Kızılpınar ile Veliköy’de düzenlenen etkinliklerle başlayan 3. Ulusal ve Uluslar Arası Çocuk Şenliği kapsamında ilçe merkezindeki kutlamalar da dün saat 12:00’da kortej yürüyüşü ile başladı.

 

 

AKAY AİLESİ İLE BİRLİKTE KATILDI

 

 

Vatan Size Minnettar Anıtı önünden hareket eden kortejde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, eşi Güliz Akay, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, belediye meclis üyeleri, 1911 Çerkezköyspor Kulübü Başkanı Uğur Erem, Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Nedim Yılancı, Çerkezköylü çocuklar ile misafir çocuklar ve çok sayıda vatandaş yer aldı. Kortej bandonun çaldığı marş ve şarkılar eşliğinde etkinlik alanına yürürken, bazı vatandaşlar da balkonlarda bayrakları ile 23 Nisan coşkusuna ortak oldu.

 

 

“MUTLULUĞUNU VE GURURUNU YAŞIYORUZ”

 

 

Kortejin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kapalı Otopark üzerinde hazırlanacak olan Festival Alanı’na ulaşmasının ardından Çerkezköy Belediyesi 23 Nisan Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’nin açılışı yapıldı. Programda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu günümüzü diğer ülke çocuklarıyla, ülkemizin çocuklarıyla, barışın kardeşliğin coğrafyası, Türkiye Cumhuriyeti Toprakları'nda, Tekirdağ'da Çerkezköy'de kutluyor olmanın mutluluğunu ve gururunu sizlerle beraber yaşıyoruz” dedi.

 

“23 NİSAN GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'TÜR”

 

 

23 Nisan’ın, takvim yapraklarında her hangi bir gün olmadığını kaydeden Akay “Çanakkale'de başlayan yurdun dört bir yanında mücadele ile geçen, ardından ulusal kurtuluş mücadelesi ile devam eden şanlı tarihimizin devamıdır 23 Nisan. Bir büyük önderin peşinde binlerce, yüz binlerce şehidi ile bağımsızlığını kazanmış bir milletin, ve yine o Büyük Önderin Türkiye Büyük Millet Meclisini kurarak üzerine 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' sözünü milletine armağan ettiği 23 Nisan bağımsızlık tarihidir. Yani bir ruhtur 23 Nisan. Birliktir, beraberliktir, kardeşliktir, umuttur, mücadeledir, gelecektir, vatandır, ay yıldızdır, ay yıldızlı şanlı Türk Bayrağıdır, bağımsızlık ruhudur, çocuk, Cumhuriyettir. 23 Nisan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür” dedi. Akay konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizler Cumhuriyetin 95. yılında cumhuriyetin çocuklarıyla Atatürk'ün evlatlarıyla 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' diyen büyük önderimizin izinde, çocuklarımızla beraber geleceğe emin adımlarla yürüyoruz. Birliğin beraberliğin kardeşliğin temellerini 95 yıl evvel, 98 yıl evvel Türkiye Büyük Millet Meclisini kurarak Cumhuriyet'in temellerini attığında geleceğe dair umutlarının temelini attığında, bugünü 23 Nisan gününü çocuklara, bu ülke çocuklarına, dünya çocuklarına armağan eden Büyük Önderimizin peşinde bugünlere kadar gelmiş Cumhuriyetle çocuklarımızla beraber yaşıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz”

 

 

“UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”

 

 

“Bugün birlik ve beraberlik kardeşlik içerisinde yaşıyorsak, bu topraklarda aynı duygularla hep birlikte çocuklarımızı büyütüyorsak tarihimize, şanlı geçmişimize Atatürk'ümüze olan bağlılığımızı, bu günümüzü unutmayacağız unutturmayacağız” diyen Akay “Bu duygularla 23 Nisanımızı ülke çocuklarımızla, yabancı ülke çocuklarımızla, yavru vatan Kıbrıs'tan gelen çocuklarımızı Çerkezköylü çocuklarımızla buluşturarak kutluyoruz. Ben bir kere daha 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum. Geleceğe dair umutlarımızın devam ettiği bu şanlı tarihi, bu önemli günü kutlayan bizlerle buluşan tüm çocuklarımıza, tüm vatandaşlarımıza kucak dolusu sevgilerimi saygılarımı yolluyorum. Bir kere daha Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

 

ÖĞRENCİLER OYUNLARINI SAHNELEDİ

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Belediyesi Halk Oyunları Ekibi hazırladığı muhteşem gösterisini sundu. Bulgaristan Halk Oyunları Ekibi ile İzmir Border Halk Oyunları Ekipleri hazırladıkları gösterilerin ardından Çerkezköy Satranç ve Halk Oyunları Spor Merkezi Halk Oyunları Ekibi Artvin Yöresi oyunlarını sahneledi.

 

 

MAŞA İLE KOCA AYI SAHNELENDİ

 

 

Mevlana İlk Okulu Dans Gösterisinin ardından sahne alan Çerkezköy Belediyesi Ritim Grubu, performansları ile beğeni topladı. Yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen Halk Oyunları Ekibi ile Arnavutluk Halk Oyunları Ekibi de gösterileri ile beğeni topladı. Birbirinden renkli halk oyunları gösterilerinin ardından Sirk Trockia gösterisi yapıldı ve Çerkezköy Belediyesi 23 Nisan Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği Palyaço Müzikali olan Sihirbaz Müzikli Çocuk Gösterisi ve Maşa ile Koca Ayı adlı oyunların sahnelenmesi ile çocuk şenliği sona erdi.

 

 

ÇOCUKLAR İÇİN ÖZEL HAZIRLANDI

 

 

Kapalı Otopark üzerinde yapılan Çerkezköy Belediyesi 23 Nisan Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği boyunca Festival Alanı’nda çocuklar şişme oyun parkları alanlarında, yüz boyama alanlarında eğlenceli aktivitelere katıldı. Ayrıca etkinlik boyunca çocuklarımıza pamuk şeker ve patlamış mısır ikramında bulunuldu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU – Özge MERİÇ