"Gücümüzü Atatürk'ten alıyoruz"

Rumeli Balkan Çalıştayı İstanbul Beylikdüzü'nde düzenlendi. Çalıştaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkan yardımcıları, milletvekilleri, Tekirdağ Büyükşehir Beled

GÜNDEM 22.04.2018 16:19:00 0

Çalıştayda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açılış konuşmasının ardından, Rumeli ve Balkanlar ile ilişkilerin tarihi, kültürel ve ekonomik boyutları, Türkiye'deki STK'ların Rumeli ve Balkanlar'la ilişkileri konularında 3 ayrı oturum gerçekleştirildi.

 

 

“DAHA FAZLA BİR ARAYA GELMEK İSTİYORUZ”

 

Üçüncü oturumda konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Doğu Batı Trakya Belediyeler Birliği başkanlığı görevini de sürdürüyorum. Yunanistan ve Bulgaristan belediyeleri ile işbirliği içerisindeyiz, kendileri ile belediyecilik alanında birçok paylaşımda bulunduk. Bulgaristan'dan 7 belediye başkanı yakın zamanda Tekirdağ'a geldiler. TESKİ'nin hayata geçirdiği biyolojik arıtma tesisinde incelemeler yaptılar. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Rumeli ve Balkanlar'daki belediyeler ile daha fazla bir araya gelmek istiyoruz” dedi.

 

 

“GÜCÜMÜZÜ ATATÜRK’TEN ALIYORUZ”

 

Tekirdağ’ın, büyükşehir ve 11 ilçe belediyesi ile sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışı yürüttüğünü söyleyen Albayrak “Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bütün gücümüzü, idealimizi ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ten alıyoruz” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ