İş arayanlarla işverenler buluştu

Tekirdağ İstihdam Fuarı, firmalarla iş arayanları bir araya getirdi. Tekirdağ İŞKUR il Müdürlüğü tarafından düzenlenen fuarda iş arayan vatandaşlar Tekirdağ'ın önde gelen 82 firması ile

GÜNDEM 20.04.2018 14:03:00 0
İş arayanlarla işverenler buluştu

Fuara katılan firmalara teşekkür eden Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen, “Göreve geldiğimizi ilk günden itibaren şehrimizin iş gücünü arttıracak projelere imza atıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu son İstihdam fuarı ile Trakya’nın en büyük istihdam buluşmasını gerçekleştirdik. Binlerce iş arayan kardeşimizi Tekirdağ’ın önde gelen firmaları ile buluşturarak iş sahibi olmalarına vesile olduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ülke genelinde başlattığı İstihdam Seferberliğinin 2. Fazında İstihdama önemli katkı sağladık. Bu fuarda işgücü piyasasını nasıl daha güçlü ve geleceğe hazır hale getirebileceğimizi, devletimizin sağladığı istihdam teşviklerini ve iş arayanlarımıza özgüven ve cesaret verecek” dedi.

 

 

VASIFLI İŞ GÜCÜ

 

Kalkınmanın öncelikli şartlarından birisi vasıflı iş gücü oluşturmak ve bunu doğru yönlendirmek olduğunu ifade eden Esen; “Bu fuarlarımız bu konuda önemli bir açığı kapatıyor. Bu etkinliğimiz de istihdama önemli bir güç katarak her yıl daha da büyüyerek sürecek. Bu fuara destek veren tüm kamu kurumları, işverenlerimize ve vatandaşlara teşekkür ediyorum” dedi. Trakya’nın en büyük istihdam fuarına 82 özel sektör işyeri ve 12 kamu kurumu stant açarak katıldı.

 

 

İSTİHDAMIN EN’LERİ ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da işgücü piyasasına katkı sağlayanlar ödüllendirildi. Üç dalda dağıtılan “İstihdamın EN’leri Ödülleri” 2018 yılında da “En çok istihdam yaratan işyerleri”, “En çok istihdamını arttıran işyerleri” ve “En çok oransal olarak kadın istihdamı olan işyerleri” olmak üzere Tekirdağ genelinde ilk üçe giren işyerlerine plaket verildi.

 

 

“TEKNOLOJİ ÇAĞINDA İSTİHDAM”

 

Prof. Dr. Bülent Eker “Endüstri 4.0-Bilişim ve Teknoloji Çağında İstihdam” konulu sunumu ve hemen ardından BSH’ın Kampüs yöneticisi İlyas Kum da “Çalışma Hayatında Endüstri 4.0’ın yeri” konulu sunum yaptı. İŞKUR ve Türkiye Sakatlar Derneği engellilere yönelik yapılan çalışmaları ve çalışma hayatında engelli olmak konuları anlatıldı. Kadın girişimciler ile girişimcilere ilham verecek söyleşi gerçekleştirildi. Tekirdağ’da İŞKUR’un girişimcilik eğitimi sonrası örnek girişimler yaratan kadın girişimcilerin fark yaratan hikayeleri ve girişimcilik destekleri anlatılırken, İŞKUR ve SGK yetkilileri de milli istihdam seferberliği kapsamında getirilen istihdam teşvikler hakkında işverenlere bilgi verdi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ