"Toplumsal duyarlılığımızı artırmak istiyoruz"

ANDA Kardeşe Vefa Derneği'nin Çerkezköy'de Tekirdağ İl Temsilciliği kuruldu. Yönetimi ile birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı ziyarete eden İl temsilcisi Mustafa Tokgöz, â??

GÜNDEM 19.04.2018 20:34:00 0

ANDA Kardeşe Vefa Derneği’nin Tekirdağ İl Temsilciliği Çerkezköy’de kuruldu. Tekirdağ Temsilcisi Mustafa Tokgöz ve Yönetimi, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etti.

 

 

HAYIR KERVANINA DÖNÜŞTÜ

 

Ziyarette ANDA Kardeşe Vefa Derneği ile ilgili bilgi veren Mustafa Tokgöz, derneğin 2014 yılında bir grup gönüllünün Suriye’de yaşanan iç savaşta mağduriyet yaşayan Türkmenlere yardım ulaştırma gayretleri ile vücut bulmaya başladığını Tokgöz, “Ayni yardımlarla vücut bulan oluşumumuz kısa sürede ülke genelinde ilgi görerek geniş bir hayır kervanına dönüştü” dedi.

 

 

“2016’DA RESMİ KİMLİĞİNE KAVUŞTU”

 

2016 yılında prosedürlerin tamamlandığını ve oluşumun ANDA Kardeşe Vefa Eğitim Araştırma ve Yardımlaşma Derneği adı ile resmi kimliğine kavuştuğunu kaydeden Tokgöz, “Gerek devletimiz gerek yüce milletimiz, gönül coğrafyamız dahilinde bulunan, kan ve tarih bağımız olan Suriyeli kardeşlerimizin bu zor günlerine kayıtsız kalmamıştır. ANDA Kardeşe Vefa Eğitim Araştırma ve Yardımlaşma Derneği bugüne dek gerek kendi imkanlarıyla gerekse aracı olarak 300’e yakın gıda ve insani yardım TIR’ını hazırlatıp bölgede dağıtılmak üzere Kızılay ve Afat aracılığıyla göndermiştir. Derneğimiz yalnızca Suriye savaşı mağdurlarına değil tüm mazlumlara yardım etmeye çalışmaktadır” dedi.

 

 

“ÇOK ANLAMLI BİR İŞ YAPIYORSUNUZ”

 

Derneğin Tekirdağ temsilciliği görevini üstlendiğini belirten Tokgöz “Bölgemizde yapacağımız çalışmalarla her türlü sosyal sorumluluk projesine yönelik toplumsal duyarlılığımızı artırmak istiyoruz” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Her türlü sosyal sorumluluk projelerinde bir araya gelebilmemiz lazım. Biz millet olarak paylaşmayı, yardımlaşmayı severiz. Paylaştıkça güçlenir ve büyürüz. Bu kapsamda çok anlamlı bir iş yaptığınızı biliyorum” dedi.

 

 

“DESTEĞE HAZIRIZ”

 

Akay, dernek işlerinin kolay olmadığını ifade ederek “Dernekçilik, gönüllülük esasına dayalı yapılan zor ve meşakkatli bir iştir. İşinizin ne kadar zor olduğunun farkındayım” dedi ve topluma yönelik yapacağınız he türlü çalışmada ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU