"Amaç, kar marjını artırmak"

Verimlilik Haftası kapsamında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen "Yalın Üretim Sistemi Verimlilik Uygulamaları - Örnekler ve Uygulamalar" konulu programda konuşan Lean Academy Yalın Ã

GÜNDEM 19.04.2018 20:26:00 0

Verimlilik Haftası kapsamında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda “Yalın Üretim Sistemi Verimlilik Uygulamaları - Örnekler ve Uygulamalar” konulu program düzenlendi.

 

 

VERİMLİLİK UYGULAMALARI ANLATILDI

 

 

Dün 14:00-17:00 saatleri arasında düzenlenen programın moderatörlüğünü Lean Academy Yalın Üretim Danışmanı Cevdet Dal yaparken, programa konuşmacı olarak Pas Souht East Turkey - Genel Müdürü Fatih Köymen, Vibracoutic Çerkezköy Otomotiv - Genel Müdürü    Zübeyir Koca,  Lean Academy - Yalın Üretim Danışmanı İbrahim Serttaş katıldı.

 

 

“KÂR MARJININ ARTIRILMASI AMAÇLANIYOR

 

 

Programda konuşan Lean Academy Yalın Üretim Danışmanı Cevdet Dal, firmaların kâr amaçlı geliştirdiği, üretim esnasında israfı ortadan kaldırıp, en iyi üretim potansiyelinin meydana getirildiği sistemin Yalın Üretim Sistemi olduğunu ifade ederek “Üretim esnasında maliyetin ve işçiliğinin minimuma düşürülmesi ile birlikte, kâr marjının artırılması amaçlanıyor. Bu sistemde bahsedilen israfın anlamı farklıdır. Üretim kategorisinde değerlendirilmektedir. Müşteri için herhangi bir değeri olmayan, onun için bedel ödemek istemediği bütün her şeyi kapsamaktadır” dedi.

 

 

SUNUM YAPTILAR

 

 

Pas Souht East Turkey - Genel Müdürü Fatih Köymen işletmede milk-run uygulamaları, verimliliğin artırılmasına etkileri, Vibracoutic Çerkezköy Otomotiv - Genel Müdürü    Zübeyir Koca  yalın yönetim ve verimlilik, Yalın Üretim Danışmanı İbrahim Serttaş Kaizen uygulamaları ile verimliğin artırılması konularında sunum yaptılar.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU