2'nci sergisini Çerkezköy'de açtı

Çerkezköylü ressam Binnur Öğütcen, ikinci kişisel resim sergisini Çerkezköy'e Gönül Verenler Derneği ve Çerkezköy Kent Konseyi'nin katkılarıyla Çerkezköy'de açtı. Saat 15:00â?

GÜNDEM 19.04.2018 20:22:00 0
2

Çerkezköylü ressam Binnur Öğütcen, Çorlu’da açtığı ilk kişisel resim sergisinin ardından ikinci kişisel sergisini de Çerkezköy’de açtı.

 

 

ÇERKEZKÖY’DE AÇILDI

 

Dün saat 15:00’da Çerkezköy Kent Konseyi Binasında düzenlenen açılışa Çerkezköy Kent Konseyi Eski Başkanı Serkan Karagöz, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Kent Konseyi Genel Sekreteri Hüseyin Ülger, Malatyalılar Derneği Başkanı Esat Deniz ve Kapaklı Kent Konseyi Eski Başkanı Fahrettin Gür, Trakya Mali Müşavirler ve Bağımsız Denetçiler Derneği (TRAMDED) Başkanı Rüstem Tuna ile çok sayıda sanatsever katıldı.

 

 

“ÇERKEZKÖY’DE DE AÇMAK İSTEDİK”

 

Açılış öncesi konuşan Binnur Öğütcen, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Tekstil Tasarımı Bölümü'nden mezun olduğunu dile getirerek “Bu benim ikinci kişisel resim sergim. Daha önce de Çorlu'da böyle bir resim sergisi düzenlemiştik. Doğup büyüdüğüm ve çok sevdiğim Çerkezköy' de de bunu yapmak istedim” dedi.

 

 

44 RESİM YER ALIYOR”

 

2 yıldır yapılan bir çalışma sonucu oluşturulan 44 eserin sergilendiğini dile getiren Binnur Öğütcen, "Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Tekstil Tasarım Bölümü mezunuyum. Mezun olduktan sonra birçok fabrika da Tekstil Tasarım departmanında çalıştım. Emekli olduktan sonra resim yapmaya başladım. 8 yıldır resim yapıyorum. Realist çalışmayı seviyorum. 2 yıllık bir çalışma sonucu oluşturduğum eserlerimde de bunu görebilirsiniz. Doğayı ve çiçekleri seviyorum. Özellikle denizin benim için ayrı bir özelliği var. Akrilik, serbest çalışmalarımı da görebilirsiniz. Çalışmalarımın her kesime hitap etmesi açısından realistliği önemsiyorum" dedi. Öğütcen’in konuşmasının ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. 44 resmin yer aldığı sergi 23 Nisan’a kadar ziyarete açık kalacak. Açılışta Binnur Öğütcen, okul arkadaşı Kadir As ve Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay’a kendi elleriyle yaptığı portrelerini hediye etti.

 

Haber / Özge MERİÇ