Fetö'nün maliyeci yapılanmasına ağır darbe

15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrası yürütülen operasyonlar kapsamında Eli kanlı terör örgütü fetö/pyd'nin Tekirdağ'da yeni bir yapılanması daha deşifre edildi.

GÜNDEM 19.04.2018 12:12:00 0
Fetö

Terör örgütü fetö’nün 3 bin kripto üyesinin deşifre edildiği son operasyonda tıpkı askeri yapılanmada olduğu gibi maliyeciler grubunun da örgütün haberleşme ağı bylock’un deşifre olmasının ardından örgüt üyelerinin yerleşim merkezlerindeki ankesörlü telefonlarla haberleştiği bilgisi ışığında Tekirdağ genelinde yürütülen operasyonlar kapsamında aralarında Çerkezköy’den üst düzey bir fabrika yöneticisinin de bulunduğu 4 kişi önceki gün sabaha karşı yapılan operasyonla gözaltına alındı.

 

3’Ü TUTUKLANDI

 

Tekirdağ Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü operasyon kapsamında KOM Şube ekiplerinin eş zamanlı şafak baskınıyla yakalanan örgütün maliyeciler yapılanmasında Aydın Ç., Fatih E., Halil S. ve Orhan A.’nın 15 Temmuz sonrası yapılan operasyonlar kapsamında bylock kullandıkları gerekçesiyle meslekten ihraç edildikleri, ancak haklarında açılan herhangi bir davanın olmadığının tespit edilmesinin ardından örgütle iletişimlerini ankesörlü telefonlarla yaptığını tespit eden güvenlik güçleri bu defa yetkili savcının soruşturma izni ile operasyon başlattı. Tekirdağ merkezli İstanbul ve Samsun’da yürütülen operasyonlar kapsamında 4 kişi gözaltına alındı.  Fatih E. Tekirdağ’da, Halil S. Çerkezköy’de Orhan A. Samsun’da, Aydın Ç. de İstanbul’da gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Zanlılardan 3’ü tutuklanırken, diğer şüpheli hakkında ise soruşturma devam ediyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ