Trende nostaljik yolculuk yapacaklar

Ulaştırma, Denizcilik ve haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 20 Nisan Cuma günü Avrupa Komisyonu'nun Ulaştırmadan Sorumlu Üyesi Violeta Bulc ile birlikte Halkalı'dan trenle Çerkezköy'e gelecek.

GÜNDEM 18.04.2018 20:45:00 0
Trende nostaljik yolculuk yapacaklar

Bakan Arslan ve Violeta Bulc, Cuma günü saat 09:45’te tren ile Halkalı İstasyonu’ndan Çerkezköy’e hareket edecek. Trende kahvaltı yapacak olan Bakan Arslan ve Violeta Bulc, yolculuk boyunca Türkiye-AB ulaştırma gündemindeki son gelişmeleri görüşecek. Trendeki toplantıda TEN-T alanında Türkiye-AB işbirliği ve 2018 TEN-T günlerinde yapılacak olan Türkiye-Batı Balkanlar Bakanlar Toplantısı, Türkiye-Bulgaristan sınır geçişleri görüşülürken, Türkiye-AB kapsamlı havacılık anlaşmasının yanı sıra Türkiye-AB üst düzeyli ulaştırma konusu da masaya yatırılacak.

 

 

HALKALI’YA DÖNECEKLER

 

Saat 11:15’te Çerkezköy Tren İstasyonu’na gelecek olan Bakan Arslan ve Violeta Bulc saat 11:30’da yine trenle Halkalı’ya hareket edecek. Trende Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi’ni görüşecek olan Bakan Arslan ve Violeta Bulc saat 12:00’da da trende ortak basın açıklaması yapacak. Saat 14:00’da Fener Restaurant’ta öğle yemeği yiyecek olan Bakan Arslan ve Violeta Bulc, Türk Sivil Havacılık Akademisi’nin açılışının ardından ortak basın açıklaması yapacak. Basın açıklamasının ardından Violeta Bulc, Ljubljana’ya hareket edecek.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU