Sanat eserlerine yapılan saldırıyı kınadı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptığı basın açıklamasında Süleymanpaşa Sahil Dolgu Alanı'nda Bisanthe Taş Heykellerine yapılan saldırıyı kınadı.

GÜNDEM 18.04.2018 11:34:00 0
Sanat eserlerine yapılan saldırıyı kınadı

Yazılı açıklama yapan Albayrak, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu’nda Dünya’nın dört bir yanından gelen sanatçılar tarafından taş heykellerin yapıldığını anımsatarak “Her biri birer sanat harikası olan heykellerin bulunduğu Süleymanpaşa Sahil Dolgu Alanı, bir açık hava sanat müzesi haline geldi. Özgün temaların işlendiği kent kültürümüze renk kattı. Bilindiği gibi anıtlar, heykeller ve sanat eserleri bulundukları yerin kimliğiyle özdeşleşir ve sembol haline gelirler. Dünya üzerinde kültür, sanat ve turizmin merkezi haline gelmiş pek çok kentte, sembol haline gelmiş heykeller vardır” dedi.

 

 

“YENİ ESERLER KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Kültür, sanat ve turizmin merkezi haline gelmiş bir marka kent olma yolunda hızla ilerleyen Tekirdağ’da sanat eserlerine yapılan bu saldırının esef verici olduğunu kaydeden Albayrak “Ancak bu tür barbarca saldırılar, kurumumuzu, ilçe belediyelerimizi, diğer kurumlarımızı ve halkımızı sanat eserlerine sahip çıkma konusundaki kararlılığından vazgeçiremez. Sanat eserlerimizi korumaya ve güzel Tekirdağ’ımıza yeni eserler kazandırmaya devam edeceğiz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Süleymanpaşa’daki sanat eserlerimize yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, ilimizi kültür, sanat ve turizmin merkezi olan bir marka kent haline getirme konusundaki kararlılığımızı bir kez daha ilan ediyoruz” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ