"Kanser olmak istemiyoruz"

TEMA Vakfı Çerkezköy Temsilciliği tarafından Yanıkağıl Mahallesi'nde düzenlenen toplantıda, Kapaklı-Çerkezköy sınırlarında kurulması planlanan kömürlü termik santralin zararları anlat

GÜNDEM 17.04.2018 13:54:00 0

TEMA Vakfı Çerkezköy Temsilciliği, Kapaklı-Çerkezköy sınırlarında kurulması planlanan kömürlü termik santralin zararlarını anlatmak için bilgilendirme toplantılarını sürdürüyor.

 

 

“SAĞLIĞIMIZI KAYBETMEK İSTEMİYORUZ”

 

Önceki akşam da mahalle kadınlarından gelen yoğun talep üzerine Yanıkağıl Mahallesi Düğün Salonu’nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya yoğun ilgi gösteren kadınlar, termik santralin bölgeye yapılmaması için sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade etti. Yanıkağıl Mahallesi kadınları “Biz kanser olmak istemiyoruz. Göç veren bir bölge olmak istemiyoruz. Toprağımızı kömürle yakmak istemiyoruz. Hava kirliliğimiz daha da artsın istemiyoruz. Çocuklarımız sakat, hasta doğsun istemiyoruz. Meyve ağaçlarımız kül tozları ile yansın istemiyoruz. Sağlığımızı kaybetmek istemiyoruz. 250 bin ağaç kesilsin istemiyoruz. Hayvanlarımız ölsün, doğal yaşam alanlarını kaybetsin istemiyoruz” dedi.

 

 

“YETKİLİLER KULAK VERSİN”

 

Bilgilendirme toplantıları ile ilgili konuşan TEMA Vakfı Çerkezköy Temsilcisi Nilüfer Ceylan “Çerkezköy ve Kapaklı ilçe sınırlarına yapılması planlanan kömürlü termik santralin zararlarını anlatmaya, bölgede mahallede toplantılar düzenleyerek vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyoruz. Özellikle bu konuda kadınlar çok duyarlı. Bölgede termik santral istemeyenlerin sayısı her geçen gün çoğalıyor. Yetkililerin halkın bu tepkisine kulak vermeleri gerekiyor” dedi.

 

 

“VATANDAŞLAR TERMİK SANTRAL İSTEMİYORUZ DİYE HAYKIRIYOR”

 

Toprağın, havanın, suyun kirlenmemesi, insanların ölmemesi için kömürlü termik santralin her alanda ne kadar zararlı olduğunu vatandaşlara anlattıklarını ifade eden Ceylan “Güzel Trakya topraklarında kömürlü termik santralin kurulmaması için TEMA Vakfı olarak mücadelemizi sürdürüyoruz. Kömürlü termik santral konusunda doğru bilgi almak isteyen ve termik santralin ne gibi zararlarının olduğunu öğrenmek isteyen bölge halkımızın daveti üzerine mahallelerimizde düzenlediğimiz bilgilendirme toplantıları ile onları bu konuda bilgilendirmeye devam ediyoruz. Bu konuda bilgi alıp doğruyu öğrenmek isteyen sadece Pınarça değil. Her geçen gün yeni köyler ve mahallelerimiz de bu mücadeleye katılarak toprağına, suyuna, havasına ve tarımına sahip çıkmak için destek veriyor ve termik santral istemediklerini haykırıyor” dedi.

 

 

“BİLGİ SAHİBİ OLMAYAN VATANDAŞIMIZ KALMAYACAK”

 

Bir süre önce Pınarça Mahallesi’nde başlattıkları bilgilendirme toplantılarını Küçükyoncalı, Sefaalan ve Veliköy Mahalleleri’nde devam ettiklerini, son olarak da Yanıkağıl Mahallesi’nde toplantı düzenlediklerini ifade eden Ceylan “ Yaptığımız bilgilendirme toplantılarına mahalle halkı ilgi gösteriyor. Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’da halkımızı kömürlü termik santral konusunda bilgilendirmeye devam edeceğiz. Bilgi sahibi olmayan vatandaşımız kalmayacak” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ