Albayrak park sözünü tuttu

Şubat ayında Pınarça Karadeniz Mahallesi'nin sakinlerinin Kapaklı Belediye Başkanına karşı başlattıkları ayaklanmaya ve Tekirdağ'dan çocukların çığlığına kulak veren Tekirdağ

GÜNDEM 16.04.2018 19:32:00 0
Albayrak park sözünü tuttu

Şubat ayında AK Parti Kapaklı İlçe Yönetimi tarafından Pınarça Karadenizliler Mahallesi’nde yapılan açıklama T Haber tarafından canlı yayınlanmış ve mahalle sakinleri Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a çağrıda bulunarak sıkıntıları yerinde incelemesini istemişti.

 

PARK SÖZÜ VERMİŞTİ

 

Vatandaşların çağrısına duyarsız kalmayan ve 2 saat içinde Pınarça’ya gelen Albayrak vatandaşlarla görüşerek birinci ağızdan talep ve sıkıntıları dinlemişti. Albayrak ayrıca çocukların park talebi üzerine “Bu mahalledeki çocuklar 23 Nisan’da buradaki parkta oynayacak” sözünü vermişti.

 

ÇOCUK OYUN GRUPLARI KONULDU

 

Albayrak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na kısa bir süre kala çocuklara verdiği park sözünü yerine getirdi. Pınarça’da yapılan çocuk parkına oyun grupları konulurken, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler de çevre düzenlemesi çalışması yapıyor. 23 Nisan’a kadar çalışmaların sıkı bir şekilde devam edeceği, parkın yeşillendirileceği belirtildi. 2 ay önce çocukların park talebini ekrana getiren T Haber yine Karadenizliler Mahallesi’nde canlı yayın yaparak bu kez parkta oynayan çocukların sevincini ekranlara getirdi. Çocuklar “Kadir amca teşekkür ederiz” sözleri ile hem mutluluklarını dile getirdi hem de Kadir Albayral’a teşekkür etti.

 

“BİZİ UNUTMASINLAR”

 

Çocuklar parka kavuşurken, aileler ise halen taleplerinin yerine getirilmesini bekliyor. Otobüslerin halen mahalle içine girmediğini ve otobüsten inince uzun bir süre yürümek zorunda kaldıklarını belirten mahalle sakinleri, ulaşım sorununun çözülmesini istedi. Mahalle sakinlerinden 63 yaşındaki Mesude Pehlivan, “15 gündür parkı parça parça yapıyorlar. Bu çocuklar için geç kalınmış bir park. Belediye Başkanından yollarımızın yapılmasını istiyoruz. Mahallemiz güzelleşsin istiyoruz. Spor aletleri istiyoruz. Buraların ağaçlanmasını istiyoruz. Ağaçların gölgesinde oturmak istiyoruz. Bu bizim en doğal hakkımız. Eksikler var eksiklikler tamamlasın bizi de unutmasınlar” dedi.

 

“KİMSE DUYMUYOR”

 

Bazı vatandaşlar da “Kadir Albayrak'a teşekkür ediyoruz. Sözünü tuttu. Küçük bir şey de olsa yaptı. Bazı babalar vardır. Çocuğunu ayırır. Çok okuyan çocuğuna 50 lira verir. Az okuyan çocuğuna 5 lira verir. Bizim şimdi AK Parti mahallesi olarak dışlandığımız ortada. Ben Kadir Albayrak'a teşekkür ediyorum. Biz ona güvendik. Fakat İrfan Mandalı denizlerde gezerken, büst yaparken buna 57 milyar verirken, bu bütçeyle buraya parke taşı yapamaz mı? Burada biz  ne kadar bağırsakta güçsüz kalıyoruz. Duymuyor kimse” dedi.

 

“YAPAMADIĞI HİZMETLERİ TERMİK SANTRAL İLE KAPATIYOR”

 

Seçimlerin yaklaştığını belirten başka bir mahalle sakini de “Seçimler yaklaşıyor. Biz yine sizi bekleyeceğiz onlara cevabımızı o zaman vereceğiz. Seçimde bunları buraya sokmayacağız” dedi. Termik santrale de karşı olduklarını belirten vatandaşlar “Biz zehire karşıyız. Bu zehir Ak Partili, kara partili, çocuk, genç ayırmıyor. Biz doğal yaşam dışındaki her şeye karşıyız. Fakat şu var. Çok gürültü yapıp her gün kahvede toplantı yapacaklarına tüm örgütleri, tüm AK Parti teşkilatını toplasalar herkesin fikrini alsalar. İrfan Mandalı hizmet yapamıyor. Yaptığı hizmetsizliği santralle gürültü ile kapatıyor” dedi. Vatandaşlar Kadir Albayrak’ın, minibüs sorununu çözmesini istedi.

 

Haber / Özge MERİÇ