CHP'den OHAL'in uzatılmasına tepki

Olağanüstü Halin 7'nci kez uzatılmasını protesto etmek amacıyla Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından 81 ilde eş zamanlı oturma eylemi düzenlenmesi kararı alındı. Tekirdağ'da düzenle

GÜNDEM 16.04.2018 19:28:00 0
CHP

CHP Genel Merkezi’nin kararı doğrultusunda Tekirdağ’da da Büyükşehir Belediye Başkanı kadir Albayrak, ilçe belediye başkanları, İl Başkanı Recep Ökten, Çerkezköy İlçe Başkan ı Engin Camcı ve diğer ilçe başkanları ile parti yöneticileri ve vatandaşların bulunduğu yaklaşık 500 kişilik grup Tuğlalı Park’ta toplanarak yaklaşık 1 saatlik oturma eylemi yaptı.

 

OHAL’İN UZATILMASINA HAYIR!

 

Oturma eylemi öncesi basın açıklaması yapan CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten “Ülkemizi tek adam rejimine dönüştürmeyi amaçlayan ve tarihe mühürsüz seçim olarak geçen 16 Nisan referandumunun üzerinden tam bir yıl geçti. 15 Temmuz Fetö darbe girişiminin ardından 20 Temmuz’da ilan edilen olağanüstü hal (OHAL), meşruiyeti olmayan bir rejim değişikliğini ülkemize dayatmıştır. Sivil darbe ortamında evet demenin devletin bütün kurumlarıyla desteklendiği, hayır demenin ise adeta yasaklandığı bir dönem yaşanmıştır. AK Parti iktidarının muhaliflerine bir sopa olarak kullandığı OHAL’in  bir kez daha uzatılmasına bu nedenle hayır diyoruz” dedi. Eylem sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için emniyet güçleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Ardından kalabalık oturma eylemini gerçekleştirdi. Gruptaki kadınlar ise İzmir Marşı ve Tekirdağ’ın üzümleri türkülerini söylediler. Daha sonra grup sürenin dolması ile olaysız bir şekilde dağıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU