Bulgar Belediye Başkanları TESKİ'nin tesislerini inceledi

Bulgaristan Ram Trakya Belediyeler Birliği Başkanı Angel Papazov ve beraberindeki Bulgar Belediye Başkanları Trakya Kent ve Bulgaristan Ram Trakya Belediyeler Birliği tarafından organize edilen ziyaret ve inceleme gezisi kapsamında

GÜNDEM 16.04.2018 19:23:00 0
Bulgar Belediye Başkanları TESKİ

İnceleme TESKİ Süleymanpaşa Batı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ile başladı. Tesiste Bulgar heyeti TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa karşıladı. Öncelikle TESKİ’nin il genelindeki atıksu arıtma tesisleri hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Yüksek Çevre Mühendisi Gülçin Doğan, TESKİ’nin işlettiği tüm tesisler hakkında bilgiler verirken Süleymanpaşa Batı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma tesisi hakkında da bilgiler aktardı. Heyet daha sonra TESKİ Süleymanpaşa Naip İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni ziyaret etti. Kimya Mühendisi Murat Yıldız Süleymanpaşa Naip İçme Suyu Arıtma Tesisinin işletilmesi ve TESKİ’nin il genelindeki içme suyu arıtma tesisleri hakkında bilgi verirken, Kimya Teknikeri Gülnur Sakallıoğlu da TESKİ Laboratuvar Şube Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

 

“ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPMIŞ”

 

Bulgaristan Ram Trakya Belediyeler Birliği Başkanı Angel Papazov; “TESKİ Tekirdağ’a çok önemli yatırımlar yapmış. Teknolojiyi de kullanarak modern tesisler inşa etmiş. Kurulmasından itibaren 3 yıl gibi kısa bir süre içinde hem içme suyu hem de atıksu yatırımları tamamlanmış ve hizmete alınmış. Tekirdağ halkının daha iyi hizmet alması için çalışıyorsunuz bu apaçık ortada. Yapılan tesisleri çok beğendik. TESKİ’nin tecrübelerinden yararlanmak isteriz. Ayrıca sizin misafirperverliğiniz için teşekkür ederiz.” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ