STK temsilcileriyle bir araya geldiler

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara'da faaliyet yürüten Sivil Toplum Kuruluşları ile kahvaltı etkinliğinde buluştu.

GÜNDEM 16.04.2018 19:17:00 0
STK temsilcileriyle bir araya geldiler

Malkara Bahar Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltıda konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Malkara tarım ve hayvancılık alanında Türkiye’nin başkentidir. Bu nedenle bizim bu bölgeye yapacağımız yatırımların büyük bir bölümü de tarım ve hayvancılık alanında destek olacak yatırımlar olması gerekiyordu. Biz de bu konu üzerinde durduk. Tekirdağ halkı 2014 yılında çok önemli bir karar vererek sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışacak kişileri Tekirdağ ilçelerine belediye başkanı olarak seçti. O güden bu güne de Tekirdağ’da çalışkanlığın, dürüstlüğün, halk sevgisinin temeli atıldı. Bu temelin ana malzemesi Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleridir” dedi.

 

“120 BİN DÖNÜM MERA ISLAH EDİLDİ”

 

Tekirdağ’ın sahip olduğu 325 bin dönüm meranın 120 bin dönümünü ıslah ettiklerini söyleyen Albayrak “Türkiye’deki hiçbir büyükşehir bu büyüklükte bir ıslah çalışması gerçekleştirmedi. Malkara ve Büyükşehir Belediyesi olarak Birlik Yem’i de üzerimize alarak önemli bir çalışma yaptık.  Tekirdağ’da günde bin ton süt çıkıyor. Bunun değerlendirilmesi gerekiyor. Süleymanpaşa’da 510 kilometre altyapı çalışması yaptık. Tüm çalışmalarımız Malkara ilçesine hayırlı olsun. Güzel günler Tekirdağlıların olacak” dedi.

 

“150 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE YATIRIM ALDI”

 

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul da amaçlarının Malkara’nın daha da gelişmesini sağlamak olduğunu ifade ederek “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Malkara Belediyesinin ilçemize yaptığı yatırımlar Cumhuriyet tarihi boyunca bir yerel yönetimin gerçekleştirdiği en büyük yatırımlardandır. Malkara 150 milyon liranın üzerinde yatırım aldı” dedi. Kahvaltıda CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak da konuşma yaptı. Türkiye’nin en kaliteli su sıralamasında Tekirdağ’ın üçüncü sırada olduğunu belirten Öztrak “Bunu ve daha nicesini 2014 yılında kurulan bir büyükşehir başardı.  İlerleyen dönemlerde çok daha büyük işler başarılacaktır” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ