Tekirdağ Şehir Hastanesi inşaatı başladı 

AK Parti MKYK Üyesi Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Tekirdağ Şehir Hastanesi'nin inşaatına başlandığını açıkladı. İnşaat alanını gezen Yel, Tekirdağ Şehir Hastanesi'nin SağlÄ

GÜNDEM 16.04.2018 19:12:00 0
Tekirdağ Şehir Hastanesi inşaatı başladı 

AK Parti MKYK Üyesi Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin inşaatına başlandığını açıkladı. 


“2019’DA BİTMESİ PLANLANIYOR”


İl Sağlık Müdürü Cengiz Becerir ile birlikte inşaat alanını gezerek müteahhit firma yetkililerinden Şehir Hastanesi inşaatı ile ilgili bilgi alan Yel “Tekirdağlı hemşerilerimizin özlemle bekledikleri Şehir Hastanemizin inşaatı Miraç Kandili günü başladı. 2019 yılı sonunda bitmesi planlanan hastanemizin Tekirdağlı hemşerilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi. 


“480 YATAK KAPASİTESİ OLACAK”


Milletvekili Mustafa Yel, Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin Sağlık Bakanlığı’nın kamu özel ortaklığı modeli ile Türkiye’nin birçok şehrinde gerçekleştirdiği tam teşekküllü hastanelerden birisi olacağını, 480 yataklık kapasitesi ile bölgenin en büyük hastaneleri arasında yer alacağını belirterek “Toplam 171.609 metrekare inşaat alanına sahip olacak Tekirdağ Şehir Hastanemiz inşallah faaliyete geçtiğinde 128 adet poliklinik, 16 adet ameliyathane, 50.000 metrekare kapalı otopark alanı, 1.660 araçlık otopark kapasitesine sahip olacak” dedi. 


“AKILLI HASTANE FORMATINDA HİZMET SUNACAK”


Sağlık Bakanlığı şartnamelerine uygun olarak en yeni teknoloji ve ekipmanlar ile donatılacak olan Şehir Hastanesinin güçlü altyapının yanı sıra dijital teknolojilerle de destekleneceğini kaydeden Yel “Sağlık Bakanlığı'nın öngördüğü şekilde “akıllı hastane” formatında hizmet sunacak. Şehir Hastanemiz 2019 yılı sonunda faaliyete geçtiği zaman sahip olacağı konfor ve hizmet kalitesi ile de farklılık yaratacak, aynı zamanda yaratacağı istihdam imkânı ile İlimizin kalkınmasına da destek sunacak” dedi. 


Haber / Gülveren ALTUNOĞLU