Önsel: Partimizin kapısı herkese açık

2019 yılının seçim yılı olacağını belirten MHP Tekirdağ İl Başkanı Koray Önsel, 21 Nisan'da Kızılcahamam'da düzenlenecek olan toplantıda, seçimlerle alakalı stratejilerin belirlene

SİYASET 16.04.2018 19:06:00 0
Önsel: Partimizin kapısı herkese açık

Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ İl Başkanı Koray Önsel, yaptığı yazılı açıklamada hem Tekirdağ’ın 4 yılını değerlendirdi hem de seçim süreci ile ilgili bilgi verdi.

 

21 NİSAN’DA STRATEJİLER BELİRLENECEK

 

2019 yılının öncelikle mart ayında gerçekleşecek yerel seçimler, akabinde kasım ayında gerçekleşecek olan genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle bir seçim yılı olacağını, 21 Nisan’da Kızılcahamam’da düzenlenecek olan toplantıda, seçimlerle alakalı stratejilerin belirleneceğini kaydeden Önsel “Ondan sonraki süreçte aday adaylıkları sürecinin başlanmasıyla sahada farklı yüzlerin de çalışması sağlanıp daha aktif bir saha çalışması yürütülecek. Partimizin kapısı herkese açıktır ve talepler tamamen objektif bir şekilde değerlendirilecek” dedi.

 

“CEVAP 2019 MART’TA VERİLECEK”

 

30 Mart 2014’te halkın 11 ilçe ve Büyükşehir belediyesinde CHP’nin adaylarından yana tercih kullandığını anımsatan Önsel “Ancak büyük beklentilerle seçilen CHP’li yöneticiler ve kadroları maalesef büyük bir hayal kırıklığından başka bir sonuç vermedi. Türkiye’nin göz bebeği Trakyamızın en büyük ili Tekirdağ, tecrübesiz yöneticiler yüzünden 4 yılını kaybetti” dedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın şahsıyla ilgili bir problemlerinin olmadığını kaydeden Önsel “Ancak iyi insan olmak, dürüst insan olmak maalesef etrafınızdakilerin de iyi, başarılı, dürüst olması anlamına gelmiyor” dedi. Artık sürecin dolduğunu belirten Önsel “Mevcut yöneticiler kalan son senelerini de seçim çalışmalarına, adaylık mücadelelerine harcayacakları için Tekirdağ’ımız bir dönemini daha kaybetmiştir. Vatandaşa hizmeti bir kenara bırakıp, gelecek hesapları doğrultusunda parti içi mücadelelerine yoğunlaşan zihniyetlere hak ettikleri cevap 2019 Martı’nda verilecek” dedi.

 

“TEKİRDAĞ HAK ETTİĞİNİ ALAMIYOR”

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Tekirdağ’ı temsil eden tüm milletvekilleri ile iktidar partisinin Tekirdağ’daki yerel temsilcilerine de eleştiride bulunan Önsel “Tekirdağ yıllardır hak ettiğini alamıyor. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve hükümet yetkililerinin özellikle son yıllarda yaptıkları büyük  yatırım hamleleri, üstün gayretleri göz önünde bulundurulursa, kendilerinin bölgemize bundan daha da fazla önem vermelerini sağlamak iktidar partisinin temsilcilerine düşüyor. Ancak bu konuda maalesef eksik kaldıklarını düşünüyoruz. Bunun için ciddi anlamda çalışmalar yapılmalı, işin Ankara ayağında tüm siyasiler topyekün birleşip Tekirdağ için bir ve beraber olmalıdır. Tekirdağ artık sanayisiyle, tarım arazileriyle, turizmiyle bir cazibe merkezi olmayı hak ediyor. Bizler de üzerimize düşen ne varsa sonuna kadar yapacağımıza söz veriyoruz” dedi.

 

“İNSANLARI ÖTEKİLEŞTİRMEK KİMSENİN HADDİ DEĞİL”

 

Tekirdağ’da gün geçtikçe büyüyen bir diğer sıkıntının da bölge bölge yapılan mikro milliyetçilik olduğunu kaydeden Önsel “Bundan her kim besleniyor ya da bunu tetikliyorsa bilsin ki bunun hiç hoş olmayan hadiselere yol açması kuvvetle muhtemel. Türkiye Cumhuriyeti’nin kanla yazılmış bu sınırlarının içerisinde yaşayan herkes kardeştir ve insanları ötekileştirmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Özellikle bu konuda yerel yöneticilere büyük iş düşüyor. Belediyeler sadece yol, alt yapı, kaldırım yapmakla mükellef değil. Asıl vazifeleri sınırları içerisinde yaşayan insanların huzurunu, refahını, güvenini sağlamak. Sınırlarımız içerisinde yaşayan herkes Tekirdağ’da yaşamaktan memnun olmalı. Ama özellikle son aylarda Tekirdağ’da muhtelif ilçelerden ve mahallelerden aldığımız şikayetler bunun bir takım gruplar tarafından kasti olarak dillendirildiğidir. Bunun önüne geçmek için ne gerekiyorsa yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU