Girişimcilik Ekosisteminin Oyuncuları

Lüleburgaz Belediyesi 2018 İnovasyon ve Tasarım Yılı Etkinlikleri kapsamında, Lüleburgaz Meslek Yüksek Okulunda 'Girişimcilik Ekosisteminin Oyuncuları' konulu seminer düzenlendi. Seminerde konuşan Ümit ?

GÜNDEM 15.04.2018 12:39:00 0
Girişimcilik Ekosisteminin Oyuncuları

Girişimcilik ekosisteminin oyuncularından kuluçka merkezleri ve hızlandırıcı programların birbiriyle karıştırıldığını söyleyen Öncel, “Kuluçka Merkezleri yola çıkabilmeniz için en temel ihtiyacı karşılıyor. Eğer projenizde bir gelecek görülüyorsa, size gerekli koşullar sağlanıyor. Hızlandırıcı Programlar ile çok karıştırılıyor. Hızlandırıcı programlarda çok serbest bir alan yok. Belirtilen süre bazında hedefler konuluyor. Kademeli, yapılandırılmış bir süreç var. Başlangıcı, gelişmesi ve sonuçları ölçülen bir durum var. Hızlandırıcı programlar kuluçka merkezindeki yumurtadan çıktıktan sonraki süreç olarak da tanımlanabilir. Çalışma ortamı size sağlanıyor ve ufak bir yatırım da yapılıyor. Beklentiler ve rekabet yüksek oluyor. Harekete geçen bir girişimin bir sonraki seviyeye taşınması hedefleniyor. Hızlandırıcı programlar sadece belli bir sektöre odaklı olabilir ve her girişim için uygun olmayabilir, genellikle test edilmiş, doğrulanmış girişimlere fayda sağlar” dedi.

 

 

İŞ DÜNYASI GİRİŞİMCİLERİN YANINDA

 

İş dünyasının da girişimcilerin yanında olduğunu söyleyen Öncel “İş dünyası da girişimcileri destekliyor. Büyüdükçe hantallaşan firmalar, hareket etme yeteneklerini ve yaratıcılıklarını kaybettikleri anlarda takviyeye ihtiyaç duyarlar. Akıllı iş dünyası her zaman girişimcilere yakın olmak ister. Büyük firmalar girişimleri satın alırlar. Girişimlerin içindeki inovatif yaklaşımları çıkaramaz hale geldikleri için kuluçka merkezleri açarlar ve hızlandırma programları oluştururlar” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ