Uygulama Camisi'nin temeli törenle atıldı

Süleymanpaşa İlçemizin, Gündoğdu Mahallesi'nde yapılacak olan uygulama camisinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da katıldı. Temeli atılan camiden hem mahalle ha

GÜNDEM 15.04.2018 12:09:00 0
Uygulama Camisi

Süleymanpaşa Gündoğdu Mahallesi, 2668 ada 1 parselde, mülkiyeti Maliye Hazinesine ait taşınmaz üzerine Üftade Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılacak olan Süleymanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi Uygulama Camisi’nin Temel Atma Töreni önceki gün yapıldı.

 

 

670 KİŞİLİK OLACAK

 

8 Şubat 2018 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde yaptırılacak olan Süleymanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi Uygulama Camisi’nin yapım işinde, Diyanet İşleri Başkanlığı Tekirdağ İl Müftülüğü’nden alınan tip 15 nolu (670 kişilik) proje uygulanacak.

 

 

LİSE VE ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ FAYDALANACAK

 

Temel atma töreni, Üftade Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ferhat Varlık ve İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan tarafından yapılan konuşmalarla başladı. Törende konuşan Vali Mehmet Ceylan “Temelini attığımız camimizden hem mahalle halkımız hem de İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu öğrencilerimiz faydalanacak. Öğrencilerimiz burada hem tatbikat hem de kıraat yapma imkânı bulacaklar. Öğrencilerimizden derslerine iyi çalışmalarını üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde icra etmelerini öğretmenlerini ve ailelerini dinlemelerini buralarda almış oldukları eğitimi bundan sonraki yaşamlarında en iyi şekilde kullanarak hayırlı işlerde hayırlı vazifelerde bulunmalarını diliyorum” dedi.

 

 

 İLK KEZ EZAN OKUDU

 

Daha sonra Tekirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci Furkan Yılmaz temeli atılan caminin temsili olarak ilk ezanını okudu. Vali Ceylan ve protokol üyeleri tarafından dualar eşliğinde butona basılarak Uygulama Camii’nin temeli atıldı. Temel atma törenine Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt,  AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Sayın Cüneyt Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Üftade Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ferhat Varlık ve il protokolü katıldı.

 

Haber / Özge MERİÇ