İş arayanlarla işverenler fuarda buluşacak

Tekirdağ Valiliği, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çorlu Ticaret ve San

GÜNDEM 13.04.2018 15:13:00 0
İş arayanlarla işverenler fuarda buluşacak

18 Nisan’da başlayacak olan fuar 2 gün sürecek. Fuar, işletmelerin, kısa, orta ve uzun vadede ihtiyaç duyduğu ve duyacağı işgücü açığının giderilmesi ve iş arayanlara firmaları tanıma imkanı sağlayacak. Fuara tüm sektörlerden firmalar katılacak. “İş arayanların ve işverenlerin buluşma noktası” sloganıyla, Çorlu 15 Temmuz Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan fuar boyunca, uzman kişilerce eğitim, seminer, konferans, panel ve söyleşi etkinlikleri gerçekleştirilecek.

 

 

“İŞGÜCÜ AÇIĞININ GİDERİLMESİNE KATKI SAĞLAYACAK”

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Tekirdağ Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen, TEKİF 2018'in işletmelerin ihtiyaç duyduğu işgücü açığının giderilmesine katkı sağlayacağını belirtti. İstihdam fuarının; işçi ve işveren arasında bir etkileşim sağlayacağını kaydeden Esen “Bu etkileşim orta ve uzun vadede işsizliğin azalıp, istihdamın artmasını sağlayacak olan nitelikli işgücünün yetişmesine katkıda bulunacak. İşverenlerin ihtiyaç duyacakları işgücü açığı dikkate alınarak İŞKUR’un düzenlemiş olduğu mesleki eğitim projelerin tanıtımı yapılırken, Milli İstihdam Seferberliği kapsamında sunulan teşviklerin tanıtımı yapılacak” dedi.

 

 

“YÜZYÜZE GÖRÜŞME İMKANI BULACAKLAR”

 

Sektöründe ülke ve dünya çapında öncü olan 70 işyerinin istihdam yaratmak için fuarda olacağını kaydeden Esen “İş arayanlar bu fırsatı kaçırmamalıdır. Fuara katılan işyerlerinin temsilcileri ile yüz yüze görüşerek; işyerlerini tanımalarına, işletmelerin istihdam politikaları hakkında bilgi sahibi olmalarına, işe girmelerine, mesleği olmadığı için işe girmekte zorlananların İŞKUR’un düzenlediği mesleki eğitim projelerinden yararlanarak nitelik kazanmasına yarar sağlayacak” dedi.

 

 

İŞGÜCÜ PİYASASI ANLATILACAK

 

Fuarın ilk günü saat 14:00’te Prof. Dr. Bülent Eker “Endüstri 4.0-Bilişim ve Teknoloji Çağında İstihdam” konulu sunum gerçekleştirecek. Hemen ardından Bölgemizin önemli firmalarından BSH’ın yöneticilerinden İlyas Kum’da “Çalışma Hayatında Endüstri 4.0’ın Yeri” konusunu örneklerle dinleyicilere sunacak. 18 Nisan günü saat 15:00’te İŞKUR ve Türkiye Sakatlar Derneği engellilere yönelik yapılan çalışmaları ve çalışma hayatında engelli olma durumu anlatılacak. Tekirdağ’da İŞKUR’un girişimcilik eğitimi sonrası örnek girişimler yaratan kadın girişimcilerin hikayelerini dinlerken KOSGEB yetkilileri girişimcilik alanında sundukları destekleri anlatacak. Milli istihdam seferberliği kapsamında istihdam alanında gerçekleştirilen çok kapsamlı ve etkili teşvikler hakkında İŞKUR ve SGK yetkilileri bilgilendirmede bulunacak. 19 Nisan günü saat 15:00’te İŞKUR, Namık Kemal Üniversitesi, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve İş Dünyası temsilcilerinin katılacağı panel ile ara eleman sorunu tartışılacak. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da işgücü piyasasına katkı sağlayanlar ödüllendirilecek.

 

Haber / Şaban KARDEŞ