Trakya'ya yeni bir kültür rotası

Trakya Kalkınma Ajansı ve TURİNG işbirliği ile hayata geçirilen ve Trakya Bölgesi'ndeki Mimar Sinan eserleri üzerinde hazırlanan turizm rotasının tanıtımı Edirne'de yapıldı.

GÜNDEM 13.04.2018 15:11:00 0
Trakya

Toplantıda konuşan Edirne Valisi Günay Özdemir, hazırlanan turizm rotasının Mimar Sinan'ın eserlerinin tanıtımına katkı sağlayacağını belirterek “Edirne'nin Osmanlı mimarisinin tüm izlerini taşıdığını söyledi. "Edirne'nin hem tarih hem de kültür anlamında dünyadaki yeri tartışılmaz. Ben şuna inanıyorum, dünyada mimarlık fakültelerinde okuyan her mimar adayı Edirne'deki mimari eserleri, Selimiye'yi görmeli ve yaşamalı” dedi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Mimar Sinan'ın Selimiye Camisi ile Edirne'ye bir mücevher hediye ettiğini belirtti. Toplantıda konuşan TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise Sinan'ın eserlerini en iyi şekilde anlatan bir rota hazırladıklarını belirterek “2016 yılında çalışmalarına başladığımız bu rota ile hem Büyük Usta Mimar Sinan ve eserleriyle ilgili farkındalık oluşturmayı hem de Trakya Bölgesi’nde alternatif bir turizm rotası oluşturmayı amaçladık” dedi. TURİNG Başkanı Dr. Bülent Katkak da hazırlanan rotanın bölge turizmine önemli katkı sunacağını kaydetti.

 

 

TANITIM GEZİSİ DÜZENLENDİ

 

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Suphi Saatçi de Mimar Sinan'ı anlattı. Etkinlik sonrasında Trakya Kalkınma Ajansı tarafından gazeteci ve blog yazarlarının katıldığı rota tanıtım gezisi de düzenlendi. Program kapsamında Mimar Sinan’ın Edirne’deki eserleri yerinde görme fırsatı bulan ekip daha sonra rotanın bir sonraki durağı Lüleburgaz Sokullu Külliyesi’ni de ziyaret etti. Programın son durağı ise Büyükçekmece’de Mimar Sinan tarafından yapılan Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü oldu.

 

Haber / Ruşa ELMA