Okulu geleceğe taşımak

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Konferans Salonu'nda "Okulu Geleceğe Taşımak" konulu konferans düzenlendi. Programda konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan "2017-2018 yılı eğitim-öğretim

GÜNDEM 12.04.2018 18:00:00 0
Okulu geleceğe taşımak

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Tekirdağ Maarif Akademisi” projesi kapsamında Namık Kemal Üniversitesi Konferans Salonu’nda “Okulu Geleceğe Taşımak” konulu konferans düzenlendi. Toplantıya, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Vali Yardımcısı Suat Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Tekirdağ’da bulunan tüm resmi ve özel okulların müdürleri katıldı.

 

 

OKUL SAĞLIĞI VE TEMİZLİĞİ

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantı İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan’ın konuşması ile devam etti. Okul sağlığı ve temizliği konusuna dikkat çeken Ulusan “İstiyoruz ki her okulumuz beyaz bayrak sertifikası alsın. Zaten yapmakla zorunlu ve mükellef olduğumuz bu konuyu beyaz bayrak sertifikası alarak sonuçlandırsın. Okul servis araçlarının denetimi ile ilgili yapılacak iş ve işlemler bizim için önemli. Bu yıl daha önemli hale geldi. Son düzenlenen Okul Servis Araçları Yönetmeliği ile beraber okul müdürlükleri nezdinde çalışacak olan servis araçlarının mülki amir onayı alması gerekecektir” dedi.

 

 

“SİSTEMLERİN YENİLENMESİ GEREKİR”

 

Okul güvenliği ile alakalı, kent güvenlik sistemine entegre üç okulla ilgili Bakanlık nezdinde yapılan bir çalışmanın olduğunu kaydeden Ulusan “Valilik imkanlarıyla da on beş okulumuz bu sisteme entegre ediliyor. Yapımı devam eden ve bundan sonra yapılacak tüm okullarımızın da kent güvenlik entegre sistemine eklenmesi sağlanacak. Kamera sistemi yeterli olmayan okullarımızda sistemlerin değiştirilmesi ve yenilenmesi gerekir” diye konuştu.

 

 

“ÖĞRETMENLERİN TAMAMI EĞİTİMDEN GEÇTİ”

 

Bakanlıkla Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında imzalanan protokol kapsamında Yeşilay Cemiyeti Tekirdağ Şubesi ile sürdürdükleri bağımlılıkla mücadeleyi projeye dönüştürdüklerini kaydeden Ulusan “Öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize dönük uyguladığımız Türkiye Bağımlılıkla Mücadele seminerleri kapsamında yapacağımız çalışmalar bizler için önemli. Bunu da sürdüreceğiz. Sene başında tüm rehber öğretmenlerimize “uygulayıcı eğitici” eğitimini verdik. Özel okullarımızın idarecileri burada. Onlardan gelen talep üzerine özel okulların rehber öğretmenlerine de bu hizmeti sunduk. Öğretmenlerimizin tamamı bu eğitimden geçti” dedi.

 

 

“ AMACIMIZ SIKINTI VE SORUNLARI ÇÖZMEK”

 

Programda konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan; “2017-2018 yılı eğitim-öğretim yılının ikinci dönemini huzur içerisinde verimli bir şekilde sürdürüyoruz. Öğrencilerimizi geleceğe hazırlarken tüm idareci, öğretmen, öğrenci, veli ve diğer paydaşların çalışmalarını koordine bir şekilde sürdürmeleri gerekmektedir. Amacımız ilimizdeki eğitim düzeyini en üst düzeye çıkarmak, sıkıntı ve sorunları çözmektir” dedi.

 

 

“DOĞRU BİLGİLENDİRİLMESİNİ İSTİYORUM”

 

Havaların ısınmasıyla birlikte eğitim-öğretimdeki risklerin de arttığını kaydeden Vali Ceylan “Okul idarecilerimizden öğrencilerin devamsızlık durumlarını iyi takip etmelerini istiyorum. Nisan ayından sonra öğrencilerimiz sınav dönemine giriyor. Bu dönemde öğrenciler stresli olacağından, öğretmenlerimizin daha hassas ve özenli davranmalarını, yeni değişen sınav sistemi hakkında öğrencilerimizin doğru bilgilendirilmesini istiyorum” dedi.

 

 

“EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ ÖĞRETMEN VE VELİLER”

 

Eğitimin yanı sıra diğer bir önceliklerinin de uyuşturucu ile mücadele olduğunu kaydeden Ceylan “Bu konuda bizlerin en büyük destekçisi okul müdürlerimiz ve öğretmenler ve velilerimizdir. Bu konudaki duyumlarınızı okul idareleri yada emniyet güçlerimizle paylaşmanızı istiyorum” dedi.  Vali Ceylan,  okul güvenliği, servis denetimleri, okullarda yapılacak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de değindi. Konuşmaların ardından Prof. Dr. Aytaç Açıkalın tarafından “Okulu Geleceğe Taşımak” konulu konferans verildi.

 

Haber / Özge MERİÇ