Global ekonomik savaşta ayakta kalmak üretim ile mümkün

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda Ar - Ge ve Tasarım Merkezlerine daha uygun finansmanlar sağlanması yönünde konular ele alındı.

GÜNDEM 12.04.2018 17:55:00 0
Global ekonomik savaşta ayakta kalmak üretim ile mümkün

Toplantıda konuşan  Tekirdağ Vali Yardımcısı Lütfullah Gürsoy; “Ülkemizin gelişmesi ancak birlik ve beraberliğin sağlanmasıyla gerçekleşecektir. Negatif olayları biryana bırakıp, sanayi ve üreticilerimizi daha iyi nasıl kalkındırırız? Bunları düşünmemiz gerekmektedir. Ar - Ge’si olan ve kuruluşunu yapmak isteyen sanayici ve üreticilerimiz bankalarımız ile bir araya geldi. Bu toplantıda finansal sorunları nasıl çözeriz? Nasıl daha etkili ve hızlı çözümler üretiriz? Bunları konuşacağız. Hayırlı bir toplantı olmasını dilerim” dedi.

 

 

 

“YETERLİ DEĞİL”

 

Üretim ve Ar Ge’nin önemine değinen Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan da “İçinde bulunduğumuz dünyada her şey çok hızlı değişiyor. Çok büyük bir yarış ve rekabet var. Ürün ve fikir üretmenin değeri her geçen gün daha da artıyor. Dünya’da önde gelen firmaların fikir üreten firmalar olduğunu görüyoruz. Bölge olarak sanayimiz çok güçlü. Tekirdağ ilinde 8 olan Ar-Ge merkezi sayısı son bir yılda artış göstererek 36 sayısına ulaştı. Odamıza kayıtlı 13 Ar-Ge merkezi var. Bu yeterli değildir. Daha fazla olmalıdır. Farklılaşmamız ve farklı ürünler üretmemiz gerekiyor. Üretimin internete bağlı olduğu, adına endüstri 4.0 dediğimiz bir süreçteyiz; Global ekonomik savaşta ayakta kalmak üretim ile mümkündür” dedi.

 

 

 

“AR-GE SAYISI 850’YE ULAŞTI”

 

 

Çorlu TSO Meclis Başkanı Erdim Noyan da “Global dünyada, değişimlere ayak uydurabilmek, gelişmeleri yakalamak, üretmek ve bunun devamını sağlayabilmek için atılacak adımların başında şüphesiz artık Ar-Ge ve inovasyon gelmektedir” dedi. Toplantıda Tekirdağ Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal da konuşma yaptı. Akçal “Dünya’ya yön veren Dünya ekonomisinde söz sahibi olan bütün firmaların bütün ülkelerin Ar Ge ve teknolojik yönden güçlü olduklarını Ar Ge’ye dayalı bir sanayiye sahip olduklarını görüyoruz. Ülkemizde sanayide akılla üretilen ürün miktarı ihracatın içerisinde bu oran yüzde 5 seviyelerindedir. Birçok ülkede bu yüzde 25 – 30 seviyelerindedir. Katma değeri yüksek ürünler üretmek amacıyla bakanlığımız 2016 yılında ‘Ar Ge Reform Paketi’ adı altında bir paket hazırladı. Burada özel sektör firmaların Ar Ge merkezi kurmasını teşvik ederek buralarda ürünler geliştirmesini desteklemek, katma değerli teknolojik ürünler üretilmesini sağlamak için birtakım destekler ortaya koydu. Bu destekler sayesinde 240 olan Ar Ge merkezi sayısı 850 civarına ulaştı. İlimizde 8 olan Ar Ge merkezi sayısını 36’ya çıkarttık. Ar Ge merkezlerinde üretilen ürünlerin teknolojik olması sağlanmalıdır. Katma değerli ürünler üretmek için destekler vermek çok önemlidir” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ