KOBİ'ler Çerkezköy'de buluşacak

Yaklaşık 2 yıldır "KOBİ'lerle Güçlü ve Güvenli Yarınlara" buluşması ile Türkiye'nin üreten şehirlerindeki binlerce KOBİ'ye ulaşan ve finansmana erişim ve yararlanabilecek

GÜNDEM 12.04.2018 16:28:00 0
KOBİ

Finansal Kurumlar Birliği koordinasyonu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, BDDK, TİM ve KOSGEB desteği ile gerçekleşen ve kentin ticari hayatına yön veren tüm paydaşların katıldığı organizasyona konuşmacı olarak Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cantekin, Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Çağatay Baydar ve Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler katılacak.

 

 

 

YENİ BİR VİZYON ÇİZECEK

 

Çerkezköy’ün, bugün Trakya’nın ve Türkiye’nin en büyük sanayi merkezlerinden biri haline geldiğini belirten yetkililer “Gün geçtikçe aldığı göç ile birlikte büyüyen ve gelişen Çerkezköy’de 450’nin üzerinde sanayi kuruluşu var. Ticaret ve Sanayi Odası’na bağlı 2 binden fazla şirket yer alırken, Çerkezköy, Veliköy, Kapaklı ve Yalıboyu Organize Sanayi Bölgelerinde çeşitli büyüklükteki firmalarda yaklaşık 80 bin kişi istihdam ediliyor. Türkiye’nin en büyük bin ihracatçı firması arasında bölgeden 30 firma yer alıyor. 2017 yılını yaklaşık 905 milyon dolarlık ihracat rakamıyla kapatan Çerkezköylü KOBİ ve sanayi işletmeleri, Tekirdağ’ın 2,2 milyar dolarlık toplam ihracat rakamında önemli yer tutuyor. Çalışmaların hızlandığı bu süreçte "KOBİ’lerle Güçlü ve Güvenli Yarınlara" buluşması KOBİ’lere nefes aldıracak finansman yöntemlerini sunarken aynı zamanda kentin üretenlerine de yeni bir vizyon çizecek” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ