400 noktaya numune alma istasyonu kuruldu

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü yaptığı içme suyu analizlerini, belirlenmiş olan muhtelif yerlerden numune alarak yapıyordu.

GÜNDEM 11.04.2018 14:55:00 0
400 noktaya numune alma istasyonu kuruldu

Bu noktalara her zaman erişmek ve ulaşmanın zor olması dolayısıyla TESKİ bu engeli aşmak amacıyla il genelinde 400 farklı noktaya içme suyu numune alma istasyonu yaptı. Bu kapsamda içme suyu şebeke hatlarından yeni hatlar çekilerek, numune alma kabinleri ve yeni muslukların monte edildiğini belirten yetkililer “Kilitli olarak muhafaza edilen numune alma kabinleri TESKİ ve İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından periyodik olarak açılıyor ve su numunesi alınıyor. Standartlara uygun bir şekilde alınan su numuneleri analiz ediliyor, numuneler ilgili kurumlar ve vatandaşlarımız ile paylaşılıyor” dedi.

 

 

TÜRKİYE’DE İLK YAPAN KURUM

 

Böyle bir çalışmayı Türkiye’de ilk kez yapan Kurumun TESKİ olduğunu belirten TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa da “Bu gibi çalışmaların örnekleri daha çok Avrupa Birliği ülkelerinde görünmektedir. Suyumuzun kalitesine çok önem veriyoruz. Bu sebeple en net analiz değerlerine ulaşmak için bu çalışmayı yaptık. Kapalı kabinlerde hijyenik bir şekilde muhafaza edilen musluklardan alınan su örnekleri ile halkımıza sunduğumuz suyu kontrol altında tutuyoruz. Halkımızın sağlığı bizim için önemlidir. Suyumuzun kalitesi ve güvencesi bir numaralı önceliğimizdir” dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA