Kutsal topraklara dualarla uğurlandılar

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde kutsal topraklara giden 42 kişi, dualar eşliğinde uğurlandı. Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş umre yapmak üzere yola çıkan vatandaşları tebrik ederek, hac ve

GÜNDEM 10.04.2018 20:05:00 0
Kutsal topraklara dualarla uğurlandılar

Babaeski'den kutsal topraklara ibadet edip, umre yapmak isteyen 42 kişi İlçenin Cedid Ali Paşa Camii önünde dualar eşliğinde düzenlenen törenle uğurlandı. Uğurlama programına, Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Babaeski İlçe Müftüsü Mehmet Şimşekoğlu ve umre adaylarının yakınları katıldı. Uğurlama programı Dernek Camii İmam Hatibi Selami Gün’ün, Kur’an-ı Kerim okuması ile başladı. Babaeski İlçe Müftüsü Mehmet Şimşekoğlu, Umre'ye gidecek vatandaşların Mekke ve Medine’de geçirecekleri zamanı iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirterek,  "Sizler Babaeski halkını temsilen kutsal topraklara gidiyorsunuz. Mekke ve Medine Peygamber Efendimizin yaşadığı ve Kur’an-ın indirildiği kutsal mekânlardır. Her karış toprağında ve her sokağında vahyin ve Allah Rasulü’nün izleri vardır. Bunu hissederek orada bulunun" dedi.

 

 

DUALARLA UĞURLANDI

 

Uğurlama programında konuşan Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş da umre yapmak üzere yola çıkan vatandaşları tebrik ederek,hac ve Umre ibadetinin insan hayatında önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Kutsal topraklara gidecek 42 kişi dualarla uğurlandı.

 

Haber / Ruşa ELMA