Polis-vatandaş diyalogu ne kadar iyi olursa başarı o kadar çok olur

Türk Polisi Teşkilatının 173. kuruluş yıldönümü ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de kutlandı. Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'nın önünde düzenlenen çelenk sunma töreni ile ba

GÜNDEM 10.04.2018 16:41:00 0
Polis-vatandaş diyalogu ne kadar iyi olursa başarı o kadar çok olur

Türk Polisi Teşkilatının 173. kuruluş yıldönümü ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de kutlandı. Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'nın önünde düzenlenen çelenk sunma töreni ile başlayan program, Polis Evi’ndeki kutlamalarla devam etti.

 

 

173’ÜNCÜ YILI KUTLANDI

 

Polis haftası etkinlikleri kapsamında saat 10.30'da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk törenine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Belediye Başkanı Vahap Akay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Volkan Torun, Çerkezköy Emniyet Eski Müdürü Murat Ogan, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yönetimleri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi H. Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi yönetimi, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli emniyet mensupları ile muhtarlar katıldı. Önceki yıllarda daha coşkulu kutlanan Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümü kutlamalarında bu yıl vatandaşların katılımının önceki yıllara göre az sayıda olması ise dikkatlerden kaçmadı.

 

 

"HALKIMIZ POLİSİNE GÜVENMELİ YARDIMINI ESİRGEMEMELİDİR"

 

Tören İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Komiser Yardımcı Tayfun Şerifoğlu yaptı. Polisin olayları önlemesi, suçluların yakalanabilmesinde halkın desteğinin önemli olduğunu vurgulayan Komiser Yardımcısı Tayfun Şerifoğlu, “Emniyet Teşkilatı; çağdaş, demokratik, laik, Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlü ve temel kurumlarından biridir. Emniyet teşkilatı toplumda huzuru ve düzenini sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi bir çok önemli ve hayati görevi üstlenmiştir. Bizler bu görevi yerine getirirken demokratik, laik ve sosyal hukuk Devleti'nin bir kurumu olduğumuzu asla unutmayacağız. Polisin olayları önlemesi suçluların yakalanabilmesinde halkın desteğinin önemi ile polis-vatandaş diyaloğu ne kadar iyi olursa başarıya o denli ulaşacağının bilinmesi gerekir. Kendi huzuru ve dolayısıyla hepimizin huzuru için halkımız polisine güvenmeli ve yardımını esirgememelidir” dedi.

 

 

EMNİYET TEŞKİLATININ 173. YILINI KUTLADI

 

Şerifoğlu "Toplumun huzuru milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde insan haklarına saygılı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, demokratik, demokratik, laik, sosyal hukuk devletimizin bekası için yüksek vazife şuuru ile hizmet vermekte olan emniyet teşkilatının 173.yılını kutlar, huzur ve başarı dolu nice yıllar dileği ile bugüne kadar ağır çalışma koşullarına göğüs gererek görevini sürdüren ve bu uğurda şehit olan tüm emniyet mensuplarımıza Allah'tan rahmet gazi ve emeklilerimiz ile halen görev yapan meslektaşlarıma ve ailelerine sağlık mutluluk ve başarılar dilerim" dedi.

 

 

BAŞARI BELGESİ VERİLDİ

 

Atatürk Anıtı'ndaki çelenk sunma töreninin ardından program Polis Evi'ndeki kokteyl ile devam etti. Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 173. yılı kuruluş pastasını Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş ve Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu birlikte kesti. Pasta kesilmesinin ardından Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban tarafından 10 kişiye meslekte gösterdikleri başarıdan dolayı başarı belgesi verildi.

 

Haber / Özge MERİÇ