Cam fabrikasında kimyasal sızıntı; 38 işçi zehirlendi

Saray Çukuryurt Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir otomobil camı fabrikasında 38 işçi kimyasal sızıntıdan zehirlendi. Oto cam fabrikasında tel sarma bölümünde radrajda kullanılan alkole kimyasal karıÅ

GÜNDEM 10.04.2018 11:22:00 0
Cam fabrikasında kimyasal sızıntı; 38 işçi zehirlendi

Olay Saray’ın Çukuryurt Mahallesi’nde otomobil camı üretimi yapan bir fabrikada meydana geldi. İddiaya göre cam temizlemede kullanıldığı belirtilen kimyasal madde sızıntısı yaşanırken, fabrikada çalışan işçilerde bir süre sonra baş ağrısı, mide bulantısı ve kusma şikayetleri görülmeye başlandı.

 

38 İŞÇİ HASTANEYE KALDIRILDI

 

Cam temizlemede kullanıldığı belirtilen kimyasal madde sızıntısı nedeniyle etkilendiği değerlendirilen 38 işçi, Saray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalesinin ardından 12 işçi Çerkezköy, 11 işçi de Çorlu Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Saray Devlet Hastanesi'ndeki işçilerden 10'u tedavilerinin ardından taburcu edildi. 28 işçinin hastanelerin Kimyasal Biyolojik Radyolojik ve Nükleer (KBRN) ünitelerinde tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

 

AFAD EKİPLERİ İNCELEME YAPTI

 

Haber verilmesi üzerine fabrikaya sağlık görevlileri ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler tesislerde incelemelerde bulunduktan sonra ayrıldı. Fabrikada çalışan ve hastanede tedavisi süren bir işçi, fabrikaya cam temizlemede kullandıkları yeni bir kimyasal madde geldiğini belirtti. Varil açılığında çevreye kötü bir koku yayıldığını belirten işçi, bu kokunun kullandıkları kimyasallardan farklı bir koku olduğunu, bir süre sonra rahatsızlanarak hastaneye geldiklerini söyledi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ